Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daļa jauno VID tabakas meklēšanas suņu darbu varētu sākt vasaras sākumā

Viena daļa no pērn decembrī iegādātajiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tabakas meklēšanas suņiem darbu varētu sākt jau vasaras sākumā, pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja. 

Patlaban visu sešu decembrī iegādāto suņu pamatapmācības notiek divās grupās. Pirmā grupa amatapmācības kursu muitas ierēdņiem-kinologiem ar darba suņiem tabakas izstrādājumu meklēšanā beigs maijā un pēc nokārtotiem eksāmeniem varēs sākt darbu. 

Bet otra grupa 16 nedēļu pamatapmācības kursu sāka tikai aprīlī, un plānots, ka pēc nokārtotiem eksāmeniem darbu varēs sākt augusta sākumā. 

Kā skaidroja Teice-Mamaja, pamatapmācības mērķis ir sagatavot muitas ierēdņus-kinologus un darba suņus tabakas izstrādājumu meklēšanā, veicot muitas kontroli, un šo kursu ilgums ir 16 nedēļas. 

Jau ziņots, ka VID pērnā gada nogalē iegādājās darba suņus no Nīderlandes uzņēmuma Alpha Securus Group. Tie bija neapmācīti vācu aitu un beļģu aitu sugas suņi vecumā no 10 mēnešiem līdz diviem gadiem. 

Kopumā VID patlaban ir 37 darba suņi, kuru specializācija ir narkotisko vielu meklēšana, kopš 2007.gada - tabakas izstrādājumu meklēšana, no 2012.gada - arī skaidras naudas meklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas