Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dāņu profesors atvainojas Latvijas vafeļu ražotājiem par nepareizajiem analīžu rezultātiem

Dāņu profesors Stīns Stenders atvainojas vafeļu Selga ražotājiem SIA NP Foods par nepareizajiem laboratorijas rezultātiem un uzņēmumam radītajām problēmām, portālam Diena.lv atzina S.Stenders.Profesors norādījis, ka uzticējies laboratorijas Eurofins sniegtajiem rezultātiem, lai gan viņam Selgas vafelēs konstatētais transtaukskābju līmenis sākotnēji šķitis ļoti augsts.

"Nepareizi noteiktais transtaukskābju līmenis bija augsts, tomēr ne augstāks par citās valstīs analizētajiem pārtikas produktiem," portālam Diena.lv norādīja S.Stenders. Tādēļ viņam rezultāts neesot licies aizdomīgs.

Viņš arī informēja portālu Diena.lv, ka esot vairākus Latvijā ražotus pārtikas produktus, t.sk., vafeles Selga vēlreiz nosūtījis papildus analīzēm gan uz iepriekš izmantoto Eurofins, gan uz publisko laboratoriju. Rezultāti tiks noskaidroti nākamās nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka  saistībā ar dāņu profesora paziņojumu par  Selgas vafeļu kaitīgumu, to ražotājs vērsies Konkurences padomē ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām, kā arī Drošības policijā, lūdzot ierosināt krimināllietu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma vēstīja par S. Stendera izpētīto, ka Latvijā ražotās vafeles Selga esot kaitīgas cilvēka veselībai. Profesora sarakstā, kurā ir vairāk nekā 1000 produktu, Latvijā ražotās vafeles ierindotas ceturtajā vietā.

Uz šo apgalvojumu asi reaģēja vafeļu ražotāji SIA NP Foods, kas, žurnālistiem demonstrējot vafeļu ražotni, uzsvēra, ka uzņēmums produktu receptūras izstrādē sadarbojas ar zinātniekiem un turpinās to darīt, lai garantētu patērētājiem nekaitīgus un drošus produktus. SIA NP Foods Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga norādīja, ka nav tiesību aktu, kas noteiktu pieļaujamo transtaukskābju saturu produktos, taču jogurta vafelēs esošo transtaukskābju saturs neesot veselībai bīstams.

Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits pauda viedokli, ka profesors par Latvijas pārtikas uzņēmumu nomelnošanu jāizraida no valsts. "Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija ne tikai atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām, bet ir paaugstinātas kvalitātes produkti," aģentūrai LETA sacīja D.Šmits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas