Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Darba sludinājumu portāls: Patiesais bezdarbnieku skaits valstī ir lielāks, nekā ziņots

Ja vairāk nekā viena trešdaļa jeb 37,4% no karjeras un darba sludinājumu portāla "Irdarbs.lv" aptaujas dalībniekiem ir bez darba un nav reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA), tad janvāra sākumā izskanējusī ziņa, ka 104 tūkstoši iedzīvotāju ir bezdarbnieki, bet kopējais bezdarbs valstī 10,5%, pilnībā neatspoguļo reālo situāciju darba tirgū, apgalvoja "Irdarbs.lv" vadītāja Evija Šalte.

Viņa norādīja, ka kopumā Latvijā aizvien esot ļoti liels reālo bezdarbnieku īpatsvars. Piemēram, bez darba ir 61,3% karjeras un darba sludinājumu portāla janvārī veiktās aptaujas dalībnieku.

Šalte skaidroja, ka aptaujas analīzē redzams, ka lielākā daļa, kas ir bez darba, bet atrodas darba meklējumos, nav NVA klienti. No aptaujātajiem tikai 23,9% reģistrējušies NVA un meklē darba iespējas.

Bez jau minētajiem datiem aptaujā secināts, ka 35,7% respondentu ir ar oficiālu darba līgumu noformētas darba attiecības, bet viņi meklē citas darba iespējas. Savukārt 3% aptaujāto strādā bez oficiāla darba līguma un patlaban meklē darbu, kas nodrošinātu gan to, gan reizē sociālās garantijas un garantētus ienākumus. Aptauja veikta janvāra pirmajā nedēļā, un tajā piedalījās 1073 respondentu vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Jau ziņots, ka karjeras un darba portāls "Irdarbs.lv" nākamnedēļ organizēs ekspertu diskusiju "Kā novērst darbaspēka izbraukšanu un atrast darbinieku no esošajiem resursiem".

Diskusijas laikā paredzēts runāt par to, kāda ir situācija darba tirgū, darba devēju un darba ņēmēju prasības, cik liela nozīme pēc aizvadīto gadu ekonomiskās krīzes ir stabilai algai, sociālajām garantijām, darba videi un papildu bonusiem, kā arī par to, vai tūkstošiem tautiešu reemigrācija no darba tirgus viedokļa ir realitāte vai mīts.

Kā liecina "Firmas.lv", darba sludinājumu portāls "Irdarbs.lv" pieder SIA "Stemicon". "Stemicon" apgrozījums 2011.gadā bija 3625 lati. 2011.gadā uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 1516 latu apmērā. SIA "Stemicon" dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 lati. "Stemicon" īpašnieki ir Līga Grase - 47%, Kaspars Grīnvalds - 23,5%, Edmunds Kalniņš - 23,5% un Ilze Jansone - 6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas