Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Darbu pie koalīcijas līguma varētu pabeigt līdz decembra vidum

Darbu pie koalīcijas līguma izstrādes valdību veidojošās partijas varētu pabeigt līdz decembra vidum.

Aģentūrai LETA politiskā spēka "Jaunā vienotība" (JV) pārstāvis Arvila Ašeradens sacīja, ka pašlaik ir iezīmējies, ka Valsts prezidents Egils Levits varētu izsludināt Saeimā pieņemto Ministru kabineta iekārtas likumu un Valsts pārvaldes iekārtas likumu 13.decembrī, sacīja Ašeradens. Pēc viņa teiktā, koalīcijas partneri plāno, ka uzreiz pēc tam - 14.decembrī - varētu virzīt valdības sastāvu balsojumam Saeimā.

Tāpēc vēl esot laiks diskusijām par koalīcijas līgumu. "Nākamnedēļ deklarācija, un pēc tam mēs ķeramies klāt nākamajiem jautājumiem," norādīja parlamentārietis.

Līgums būšot "klasisks un aprobēts", norādīja politiķis. Diskusijas, visticamāk, būšot nepieciešamas vien par jautājumiem, par kuriem koalīcijas partijām ir tiesības balsot atsevišķi jeb paturēt savu viedokli. Kā piemēru JV pārstāvis minēja, ka Nacionālajai apvienībai parasti tie ir ar pilsonību saistīti jautājumi.

Savukārt JV noteikti vēlēšoties paturēt tiesības balsot atšķirīgi jautājumos, kas ir saistīti ar Stambulas konvencijas ratificēšanu un Civilās savienības likumu, atzīmēja Ašeradens.

Kā pauda politiķis, jautājumi, par kuriem koalīcijas partneri varēs saglabāt atsevišķu nostāju no pārējām valdības partijām, esot iezīmējušies jau valdības deklarācijas izstrādes laikā, tāpēc lielākoties par tiem jau ir skaidrība.

Vaicāts, vai uz balsojumu Saeimā tiks virzīti arī ministru biedru kandidāti, Ašeradens atzīmēja, ka parlaments par šī amata personām nelems. Kandidātus postenim izvirzīšot ministri, un tos apstiprināšot Ministru prezidents.

Sākotnējā vienošanās paredz, ka AS būs tiesības uz ministra biedra amatu Aizsardzības ministrijā, taču tālāk par šo tematu politiķi neesot diskutējuši. Tāpēc no plašākus komentārus parlamentārietis sniegt pagaidām nevarot.

LETA jau ziņoja, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, apstiprinot topošās koalīcijas priekšlikumu par ministru biedru ieviešanu.

Tāpat ziņots, ka, turpinot rakstīt topošās valdības deklarāciju, potenciālās koalīcijas partijas ir sākušas darbu arī pie koalīcijas līguma izveides, aģentūrai LETA atklāja NA pārstāvis Uģis Mitrevics.

Jaunās valdības veidošanas sarunas vada 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējušās JV līderis, līdzšinējais Ministru prezidents Kariņš. Plānots, ka valdošajā koalīcijā būs un valdību veidos JV, AS un Nacionālā apvienība, kurām kopā Saeimā ir 54 deputātu mandāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas