Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Deputāti nepiekrīt aizliegt nomas elektroskrejriteņus, bet aicinās meklēt papildu ierobežojumus atbildīgajā komisijā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien pēc būtības noraidīja iedzīvotāju iniciatīvu par nomas elektroskrejriteņu aizliegšanu, taču vienojās lūgt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai meklētu papildu ierobežojumus elektroskrejriteņu satiksmei.

Iniciatīvas pārstāve Dace Tillere aicināja atjaunot drošību uz ietvēm un ielām, sakot, ka iniciatīvas iecere balstās uz novērojumiem un pieredzi. Parakstu vākšanas laikā ar viņu sazinājās vairāki cilvēki, kas piedzīvojuši būtiskus incidentus un traumas, teica iniciatīvas autore.

Iniciatīva paredz, ka aizliegums neattiektos uz visiem elektroskrejriteņiem. Personas, kuru īpašumā ir elektroskrejriteņi varētu turpināt tos lietot, "uzņemoties pilnu atbildību par elektrisko transportlīdzekli un savām braukšanas prasmēm, ievērojot valstī noteiktos ceļu satiksmes noteikumus".

Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Annija Novikova akcentēja, ka SM ir rosinājuši un parlamentā jau ir pieņemti dažādi ierobežojumi, tostarp sodi par elektroskrejriteņu satiksmes pārkāpumiem. Pēc Novikovas vārdiem, iniciatīvas pārstāves bažas ir saprotamas un ministrijas ieskatā, varētu vērtēt vēl kādus ierobežojumus.

SM pārstāvis akcentēja, ka liels izaicinājums ir pārkāpumu kontrole, ko nepieciešams uzlabot.

Komisijas deputāti pauda uzskatu, ka ir pārsteidzīgi runāt par pilnīgu aizliegumu, bet ir jādomā par sabiedrības drošību. 

Deputāts Edmunds Jurēvics (JV) atzīmēja, ka iniciatīvas parakstu vākšana sākta pirms gada, kad, viņaprāt, nebija nekādas kārtības elektroskrejriteņu jomā. Šajā laikā Saeimai ir izdevies pieņemt grozījumus, lai stiprinātu elektroskrejriteņu uzraudzību. "Jāļauj iestrādāties jaunajām likuma normām," teica deputāts.

Opozīcijas deputāts Edgars Tavars (AS) uzskata, ka normas, kas ir pieņemtas likumā, netiek piemērotas dzīvē. Kontroles mehānismi ir zem katras kritikas, sacīja politiķis, aicinot atbildīgajā komisijā meklēt labākus kontroles mehānismus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas