Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Deputāti nonāk līdz kautiņam

Ilgstošas domstarpības divus Inčukalna novada domes deputātus novedušas līdz kautiņam - Saskaņas pārstāvis Igors Purmalis apgalvo, ka cits deputāts Ivo Bernats (Vidzemes partija) iesitis viņam ar metāla cauruli, salaužot degunu un pārsitot aci. Abiem vīriešiem ir atšķirīgs skatījums uz notikušo, taču zīmīga šķiet pašvaldības vadības reakcija - tā pašlaik izteikti izvairās jebko komentēt, sakot, ka oficiālu dokumentu joprojām tās rīcībā nav. Arī policijas informācija daudz vairāk skaidrības nevieš, jo incidenta izmeklēšana turpinās, pirmdien lasāms laikrakstā Diena.

Konflikts, kas beidzās ar dūru vicināšanu, izcēlās tāpēc, ka Purmalis nofotografēja Bernata automašīnu, kurai tehniskā apskate beigusies 2010. gadā, apgalvojot, ka tā joprojām tiek izmantota komercdarbībā, ko uzņēmējs noliedz. Vispirms konflikts bijis ar Bernata dēlu, kurš izsauca tēvu, savukārt Purmalis - policiju. Bernats saka, ka nav sitis ar dzelzs stieni, kā cietušais apgalvojis. Purmalis Dienai stāsta, ka bijis pie acu ārsta un neirologa, un, lai gan sākotnējās bažas par daļēju redzes zaudēšanu nav piepildījušās, problēmas tomēr būšot, jo nesen sācis mācības, kuras nāksies pārtraukt veselības stāvokļa dēļ. Ir arī ārsta slēdziens par lauzto degunu. Purmalis ir automašīnu garāžu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības Vangažu moto valdes loceklis un sargs, un, pēc viņa versijas, tieši šī kooperatīva izveidošanas dēļ viņam jau kopš 2009. gada ir ilgstošs konflikts ar Bernatu, kurš esot vēlējies iegūt savā īpašumā zemi, uz kuras atrodas garāžas. Bernats Dienai šo versiju kategoriski noliedz, pie viena atgādinot, ka garāžas joprojām nav nodotas ekspluatācijā, ko Purmalis Dienai arī atzīst. Bernats uzskata, ka maksas ņemšana par šādu garāžu lietošanu ir nelikumīga. Abiem deputātiem vienam par otru ir daudz kas sakāms, piemēram, Purmalis stāsta, ka ilgus gadus atradies ārzemēs, bet Bernats saka, ka "visi to zina, ka Purmalis ir sēdējis cietumā". Purmalis stāsta, ka vairākkārt domes sēdēs publiski pārmetis Bernatam, ka viņš nemaksā valstij visus nodokļus, un, kā apgalvo Bernats, tieši Purmalis nemitīgi sūdzoties par viņu Valsts ieņēmumu dienestā, Valsts Darba inspekcijā un Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Diena centās iegūt neitrālu skatījumu no Inčukalna novada domes vadības. Domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko (ZZS) skaidro, ka esot atvaļinājumā un varot pateikt vien to, ka "pašreiz izskatās vairāk pēc privātā strīda ārpus domes". Komentēt notikušo nevēlas arī domes priekšsēdētāja vietniece Ludmila Vorobjova (Saskaņa), kura ir arī Ētikas komisijas priekšsēdētāja.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 10. oktobra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas