Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Deputāts Lasmanis lūdz vērtēt Jelgavas novada domes pārmaksātos darījumus ar nekustamo īpašumu

Jelgavas novada domes deputāts Madars Lasmanis (Vienotība) vēstulē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (Reformu partija) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam lūdz izvērtēt Jelgavas novada domes rīcību, iespējams, pārmaksājot par vairāku nekustamo īpašumu iegādi, portālu "Diena.lv" informēja deputāts.

Vēstulē pausts, ka Jelgavas novada dome 25.septembra sēdē nolēmusi iegādāties vairākus nekustamos īpašumus - Lielvircavas kultūras namu un Lielvircavas dzirnavas - par kopējo summu 400 000 latu. Taču, pieņemot lēmumu par šo īpašumu iegādi, Jelgavas novada dome pat nav piesaistījusi sertificētu nekustamā īpašuma vērtētāju, kura atzinums varētu noteikt šo īpašumu patieso vērtību, norāda Lasmanis.

Likuma "Par pašvaldībām" 14.panta otrās daļas 6.punktā noteikts, ka pašvaldības pienākums ir "atbilstoši apstiprinātajam pašvaldības budžetam racionāli un lietderīgi izlietot pašvaldības finanšu līdzekļus", vēstulē norāda deputāts. Viņš lūdz atbildīgo ministriju un KNAB izvērtēt, vai Jelgavas novada domes rīcība, iegādājoties nekustamo īpašumu par vērtību, kas pārsniedz tā tirgus vērtību, ir atbilstoša pašvaldību darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

 "Vienotības" frakcija, ko pārstāv Lasmanis, strādā Jelgavas novada domes opozīcijā. Jelgavas novada domi arī pēc šavasar notikušajām pašvaldību vēlēšanām vada no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ievēlētais Ziedonis Caune.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas