Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Diasporas bērnu nometņu organizēšanai Latvijā piešķir papildu 156 000 eiro

Lai šogad Latvijā organizētu diasporas un vietējo bērnu nometnes, Sabiedrības integrācijas fondam valdība piešķīra papildu 156 516 eiro. Tas ļaus īstenot 10 līdz 12 projektus, nometņu aktivitātēs Latvijā šogad iesaistot 200 līdz 250 diasporas bērnus un vismaz tikpat daudz Latvijas bērnus.

Pērn Sabiedrības integrācijas fonds organizēja piecas bērnu vasaras nometnes, kas izmaksāja 76 835 eiro. Tajās piedalījās 136 diasporas bērni vecumā no 7 līdz 16 gadiem no 16 valstīm, tostarp  Lielbritānijas,  Krievijas,  Zviedrijas,  Norvēģijas, Igaunijas un Gruzijas. Nometnēs piedalījās arī 153 bērni no Latvijas un līdzdarbojās 48 pedagogi un audzinātāji, 144 bērnu vecāki. Projektos iesaistījās 90 skolas un biedrības Latvijā un ārzemēs.

Sabiedrības integrācijas fonds norāda, ka pieprasījums pēc bērnu vasaras nometnēm no diasporas organizāciju puses ir ļoti liels. Īpaši ieinteresētas ir tādas organizācijas kā Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Eiropas Latviešu apvienība u.c. Vienlaikus fonds brīdina, ka nometņu kampaņveidīga rīkošana nenodrošinās vajadzīgo efektivitāti un neveicinās rezultāta sasniegšanu, proti, saglabāt no Latvijas emigrējušo iedzīvotāju saikni ar Latviju, stiprināt viņu nacionālo identitāti, kā arī veicināt viņu pilsonisko līdzdalību Latvijas sabiedriski politiskajā dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas