Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dome nav atteikusies no ieceres pārcelt Jūrmalas skolas

Kad jau noplakuši pirms pāris nedēļām uzbangojušie jūrmalnieku protesti par Jūrmalas domes (JD) ieceri pārtraukt Jūrmalas alternatīvās skolas (JAS) un Vaivaru pamatskolas darbību, tās pievienojot citām skolām, izrādās, ka šī iecere joprojām nav pilnībā pazudusi no domes gaiteņiem. Jūrmalas skolu tīkla optimizācijas process turpinās, un reorganizējamo vidū joprojām plānots iekļaut tās pašas skolas.

Otrdien notikušajā JD Izglītības un kultūras komitejas sēdē lēmums par Jūrmalas skolu turpmāko likteni tomēr vēl netika pieņemts, bet, kā norāda Vaivaru pamatskolas vecāku padomes pārstāve Inese Ābola, pagaidām šķiet, ka tas ir tikai "iekonservēts". Jūrmalas mēra vietnieks izglītības jautājumos Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme) par rosinātajām pārmaiņām runā negribīgi, apstiprinot, ka 1.septembrī visas pilsētas skolas darbu sāks, taču pirmajā brīvlaikā varētu notikt dažu skolu pārvietošana, jo neesot normāli, ka Jūrmalā ir garas rindas uz vietām bērnudārzos, kamēr vairākas skolas ir pustukšas. Runīgāks ir Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala — mūsu mājas), kurš stāsta, ka Vaivaru pamatskolu piedāvāts pārcelt uz Mežmalas vidusskolu, bet JAS — uz Lielupes vidusskolu.

Abiem priekšlikumiem ir daudz iebildumu. Pirmkārt, gan Lielupes, gan Mežmalas vidusskolā nepietiek vietas, kur izvietot abu skolu skolēnus. Lielupes vidusskola JAS piedāvājusi vienu stāvu, ar ko, pēc JAS direktora Egila Blūma teiktā, esot par maz, tāpēc priekšlikums nozīmējot JAS likvidāciju, lai gan skola uzrādījusi labākos mācību sasniegumus Jūrmalā un tās skolēnu eksāmenu rezultāti ir krietni labāki par vidējiem valstī. E.Blūms stāsta, ka JAS ir maza skola, jo tās mācību metodes paredz, ka katrs bērns strādā individuāli un skolotājs viņam ir konsultants. Tāpēc klasē nevarot būt vairāk kā 18 bērnu. Īpašs gadījums ir arī Vaivaru pamatskola, kurā mācās bērni ar speciālām vajadzībām, viņiem nepieciešama individuāla pieeja un darbs mazās grupās. Mežmalas vidusskola, kurā turklāt ir krievu mācībvaloda, bērniem varot piedāvāt tikai piecas lielas klašu telpas, bet skolai vajagot 17.

Pret Vaivaru pamatskolas pārcelšanu R.Munkevics pagaidām neiebilstot, jo I.Ančāns teicis, ka šādai iespējai piekrīt skolas vadība. Tās direktore Inese Kārkliņa iebilst — viņa atbalstītu tikai pamatskolas pārcelšanu uz piemērotām telpām, taču pagaidām tādas nav piedāvātas. Toties JAS pārcelšanai nepiekrīt arī mērs, tomēr arī pašreizējo situāciju viņš neatbalsta, jo JAS pašvaldībai izmaksājot tikpat, cik Jūrmalas Valsts ģimnāzija. Viņaprāt, labāks risinājums būtu JAS pārveidot par privātskolu. Domnieki atzīst, ka pagaidām citām skolām klāt neķeras, lai gan vairāku sekmības rādītāji ir zemi un tās ir pustukšas. Priekšlikumi Jūrmalas skolu reorganizācijai tiks apspriesti tuvākās pāris nedēļas, stāsta I.Ančāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas