Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Eksperts: Ja Irānā sāktos karš, degvielas cena var pat divkāršoties

Ja Irānā sāktos karš, degvielas cena var sasniegt arī 1,30 latus un 1,50 latus par litru un pat divkāršoties, ekspresintervijā biznesa portālam Nozare.lv norāda Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

Viņš gan uzsver, ka tik radikāla cenu kustība varētu notikt tikai tad, ja sāktos reāla karadarbība.

"Kuģot būs bīstami, un piekto daļu naftas apjoma nevarēs transportēt uz pārstrādes rūpnīcām. Tas nozīmēs, ka pastāvēs reāls naftas trūkums, un cenu noteiks ekonomiskie faktori. Cena šādos apstākļos var arī divkāršoties," uzsver eksperts.

Kā ziņots, sekojot iepirkuma cenu kritumam, pagājušajā nedēļā lielākie degvielas tirgotāji benzīna cenu samazināja par četriem santīmiem un kopumā cena tika samazināta trīs reizes.

Šopavasar 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. "Statoil" degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena tolaik bija 1,059 lati, bet 98.markas degvielas - 1,089 lati par litru.

Pēdējo reizi benzīna cenas par santīmu kāpa 10.septembrī.

Kopš pagājušās nedēļas sākuma cena benzīnam visās Neste Oil stacijās ir samazināta par četriem santīmiem, un 95.markas benzīna cena patlaban ir 95,7 santīmi, bet dīzeļdegvielas cena - 95,7 santīmi litrā. Statoil 95.markas benzīns maksā 96,9 santīmus, bet dīzeļdegviela - 96,9 santīmus litrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas