Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Elektroenerģijas tirgotājs jāizvēlas līdz 10. oktobrim, jāslēdz arī līgums

Elektroenerģijas tirgotāja izvēle jāveic līdz šā gada 10.oktobrim, noslēdzot ar to līgumu. Tirgotājs, savukārt, informēs sadales sistēmas operatoru par klienta izvēli. Kļūstot par tirgus dalībnieku, klientiem būs jānoslēdz divi atsevišķi līgumi - gan par sadales sistēmas pakalpojumiem, gan elektroenerģijas tirdzniecību, portālu Diena.lv informēja AS Sadales tīkls.

Šobrīd vairāk nekā 18 500 brīvā tirgus dalībnieku pa pastu saņem AS Sadales tīkls nosūtītu informatīvu vēstuli par iesaistīšanu brīvajā elektroenerģijas tirgū un par nepieciešamību izvēlēties elektroenerģijas tirgotāju.

Tie elektroenerģijas lietotāji, kuru e-pasta adreses ir AS Sadales tīkls datu bāzē, kopskaitā vairāk nekā 7 000, jau ir saņēmuši savos e-pastos šo informāciju ar individuālo uzaicinājumu izvēlēties vienu no pieciem pašlaik aktīvajiem elektroenerģijas tirgotājiem - AS Latvenergo, Igaunijas enerģētikas kompānijas Eesti Energia meitasuzņēmums Latvijā SIA Enefit, SIA Enerģijas avots, SIA BCG Riga un SIA Inter RAO Latvia. Kopā Latvijā ir reģistrēti 43 elektroenerģijas tirgotāji.   

Ja klients nebūs izvēlējies sev tirgotāju, elektroenerģijas piegāde netiks pārtraukta, bet tiks nodrošināta tā sauktās pēdējās garantētās piegādes ietvaros. Tas nozīmē, ka līdz brīdim, kamēr klients izvēlēsies piemērotāko elektroenerģijas tirgotāju un noslēgs ar to līgumu, elektroenerģiju nodrošinās AS Sadales tīkls izvēlēts tirgotājs par cenu, kas ir vienāda visiem pēdējās garantētās piegādes klientiem.

Papildu informācijas iegūšanai zvanīt pa tālruni 80200403 vai sūtīt e-pastu: [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas