Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

EM kopā ar tirgotājiem būs jāizskata jautājums par cilvēku skaita ierobežošanu veikalos

Ekonomikas ministrijai (EM) sadarbībā ar tirgotājiem būs jāizvērtē, vai ieviest pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās, sestdien Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē lēma Ministru kabinets.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) teica, ka tirdzniecības vietās pagaidām nav noteikts īpašs regulējums, taču EM ar tirgotājiem jāizskata jautājums par cilvēku skaita ierobežošanu veikalos.

Gadījumos, kad netiks ievēroti šajā valdības rīkojumā noteiktie pasākumi, tiks piemērota administratīvā vai kriminālā atbildība.

Uzņēmumiem primāri jānodrošina pārtikas, zāļu, primārās nepieciešamības preču un to ražošanai nepieciešamo izejvielu piegāde vietējā tirgus vajadzībām, paredz valdības lēmums.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē nolemts, ka no šā gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi. 

Pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti no otrdienas, 17.marta, plkst.00.00.

Piektdien, 13.martā, visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Top komentāri

Quo vadis
Q
Ja bodē atļaus ieet 50 pircējiem, kur tad liksies pārējie 350 - tak pulcēsies pie ieejas, jo izmetot līkumu un atgriežoties, atkal priekšā būs 350. Ko ta viņus ar svina grūbām mēģinās izklīdināt? Šitādi priekšlikumi tikai vēl vairāk sapaniko cilvēkus un veicina izpirkšanas drudzi
Scorseze
S
Ši ir pasaules afēra, kurai nav NEKĀDA SAKARA AR VESELĪBU! Paskatieties kaut vai uz šiem "krīzes" lēmumiem un jebkuram normāli loģiski domājošam cilvēkam ir jāsmejas:) Piemēram, kapēc tieši līdz 23.00, vai tad "vīruss" pēkšņi pamožas, jo pa dienu tas guļ un cilvēkus netraucē?:) Kapēc jau šīs histērijas sākumā, loģiski, neaizliedz importu no Ķīnas, taču nekavējoties aizliedza eksportu uz turieni?:):):) Kapēc aizliedza āra pasākumus, taču neaizliedza pasākumus telpās, lai gan visi nopietni virusologi saka, ka vīrusiem labdabigākie apstākļi izplatībai ir tieši telpās?:):):) Un tie ir tikai daži mūsu "valdības" diženie "lēmumi":):):)
Scorseze
S
Izskatās, ka cilvēkiem, lai atgrieztos viduslaikos nemaz nevajag tik daudz, atliek kārtīgi pastrādāt masu medijiem, un visa pasaule blēj kā aitas un gatavi rīkot raganu medības:) Cik pasaule pilna brīnumu, burvestību un bīstamu "vīrusu", ja neesi gājis skolā, nespēj domāt, nemāki lasīt un nespēj atpazīt panikas celšanu. Idiotisms pasulē uzņem apgriezienus un cilvēki pārvēršās par aprobežotām aitām:) tā tik turpiniet:) Interesantākais, ka neviens nopietns virusologs pasaulē nav panikas cēlāju pusē un gluži pretēji saka, ka šis vīruss īsti ne ar ko neatšķiras no gripas, jā lipīgs, jā nejauks, jā no tā komplikācijām pie novājinātas imunitātes (pamatā veciem cilvēkiem) var būt pneimonija, jā cilvēks ir mirstīgs (ja kāds nezināja to līdz šim), taču šāda pasaules ažiotāža ir lielākais stulbums kopš Otrā pasaules kara!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas