Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Federācijas vadītājs: elektrības cena kāps tik un tā

Latvijas ATjaunojamās eneģijas federācijas (LARD) vadītājs Andis Kārkliņš intervijā laikraksta Diena žurnālistei Magdai Riekstiņai atzīst - elektroeneģijas cena kāps neatkarīgi no tā, tiks vai netiks ieviests tā saucamais subsidētās elektroenerģijas nodoklis (SEN).

Kā Latvijas iedzīvotājiem - elektroenerģijas lietotājiem - mainīsies elektrības cena, ja SEN jau no nākamā gada ieviesīs, un kā - ja SEN neieviesīs?

Iedzīvotājam neatkarīgi no tā, ieviesīs SEN vai neieviesīs, elektrības cena kāps.

Vēl jāpiebilst, ka par SEN jāsaņem saskaņojums no Eiropas Komisijas. Ja mūsu valsts amatpersonas grib dabūt EK saskaņojumu, tad, visticamāk, līdz nākamā gada aprīlim, kad plānota elektroenerģijas tirgus pilnīga atvēršana, to noteikti nevar nokārtot.

Zinām, ka respektējami Latvijas enerģētikas eksperti Subsidētās elektroenerģijas nodokļa likumprojektu kritizē, tā ka likumprojekta izstrādātājiem būtu jāsaprot, ka īsti pareizi kaut kas tomēr nav. Šāds mans izteikums gan sanāk kā pārmetums ekonomikas ministram, kurš, manuprāt, kopumā nemaz tik slikti nestrādā, jo vispār jau atzinīgi vērtējami tie ministri, kuri cenšas kaut ko mainīt.

Daniels Pavļuts savulaik Dienai teica, ka elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām, kas bija plānota jau no šī gada septembra, atlika tieši tāpēc, lai sakārtotu vairākus ar elektroenerģijas tirgu saistītus jautājumus. Jūs tagad sakāt - elektrības cena tik un tā kāps.

SEN ieviešana neko neatrisina. Es jau esmu sapratis, ka valdība un Saeima ir pieradušas, ka var «uzmest» tautu, bet šajā gadījumā politiķi «piečakarē» savus partnerus - rūpniekus, kuriem ir nauda, kuri viņus varētu atbalstīt nākamajās vēlēšanās, jo tie rūpnieki, kuri gribēja, lai nepieaugtu obligātā iepirkuma komponente (OIK), piedzīvos, ka OIK tomēr pieaug.

Visu interviju Ar nodokli vai bez tā - elektrības cena var kāpt lasiet ceturtdienas 24.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas