Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Festivālā Positivus kārtību uzturēs 100 policisti

Festivālā Positivus, kurš norisināsies no 18.-20.jūlijam Salacgrīvā, par sabiedrības kārtības nodrošināšanu un drošību rūpēsies vairāk nekā 100 valsts policijas (VP) darbinieki un 130 apsardzes firmas darbinieki, žurnālistiem pastāstīja festivāla organizators Ģirts Majors.Tā kā pagaidām lēsts, ka festivālu apmeklēs vairāk nekā 20 000 cilvēku, kārtības uzturēšanai policisti veiks patrulēšanu ap festivāla teritoriju, savukārt Ceļu policijas darbinieki rūpēsies par kārtību uz ceļiem, iebraucot Salacgrīvā un ap festivāla norises pilsētu.

Tāpat tiks iesaistīti speciālo uzdevumu darbinieki un Kriminālpolicijas darbinieki, kas nodarbosies ar narkotisko vielu apkarošanu, kuriem palīdzēs arī speciāli apmācītie policijas suņi. "Šobrīd par narkotisko un psihotropo, tostarp jauno psihoaktīvo vielu, realizāciju publiska pasākuma laikā vai skolu tuvumā (kas arī atbilst šim pasākumam) ir paredzēts bargs sods - brīvības atņemšana līdz pat 15 gadiem, ja tas radījis smagas sekas", sacīja VP pārstāvis Imants Mitrošenko.Viņš piebilda, ka kārtības nodrošināšanai festivālā VP, tāpat kā iepriekšējos gados, sadarbosies arī ar Igaunijas kolēģiem. Šogad sabiedrisko kārtību palīdzēs uzturēt četri Igaunijas policijas darbinieki.Tāpat šogad atvieglots ceļš attiecīgajā virzienā būs tiem autovadītājiem, kuri nebrauks tieši uz festivālu - viņiem būs iespēja braukt pa apkārtceļu, izmantojot speciāli izveidotu apbraukšanas joslu, neiebraucot Salacgrīvā. Pirms iebraukšanas festivāla teritorijā būs izvietotas apstāties aizliegts zīmes, kā arī ātruma ierobežojums - 30 kilometri stundā.

Kā viena no prioritātēm šogad ir izvirzīta cīņa ar dzērājšoferiem, lai atturētu festivālu apmeklētājus no autovadīšanas reibumā. Ceļu policijas darbinieki uz ceļiem, kas ved uz festivāla norises vietu, dežūrēs, sākot no piektdienas, 18.jūlija, līdz pat pirmdienas, 21.jūlija, pēcpusdienai.

Vēl policijas darbinieki brīdina, ka atrastās vai pazaudētās mantas festivālā varēs meklēt VP operatīvās vadības centrā, kā arī VP mājaslapā īpašā sadaļā POSITIVUS atrastās mantas, kurā darbinieki uzreiz ievietos nofotografētās atrastās/pazaudētās mantas. Taču policijas pārstāvis atgādina neņemt līdzi vērtīgas un dārgas mantas, iztiekot tikai ar pašu nepieciešamāko.

Lai atvieglotu tikšanu festivāla teritorijā, organizatori un policijas darbinieki iesaka uz festivālu doties laicīgi. Trešdien un ceturtdien Rīga 2014 Kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 info centrā no plkst. 12.00 līdz 20.00 un piektdien no 12.00 līdz 18.00 varēs iegūt festivāla aproces, lai atvieglotu ieeju festivāla teritorijā. Apmaiņa būs iespējama tikai ierodoties personīgi, jo aproces tiks aiztaisītas uz vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas