Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Festivāls Laba Daba izziņo pirmos māksliniekus; to vidū Lielbritānijas grupa The Fall

Festivālā Laba daba, kas no 31.jūlija līdz 2.augustam notiks Līgatnes pagasta Ratniekos, uzstāsies britu grupa The Fall, portālu Diena.lv informēja festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.

Grupas pirmsākumi meklējami septiņdesmito gadu punk skatuvē, taču, regulāri mainoties grupas sastāvam, mainījies arī tās skanējums, ansamblim spēlējoties ar post-punk skaņām un eksperimentāliem ģitāru rifiem. Mūzikas apskatnieks un radio dīdžejs Džons Pīls par grupu teicis, ka viņi katru reizi skan citādi, un līdz ar to - nekad nemainās. Vairāk par grupu var lasīt viņu mājaslapā.

Festivāls apmeklētājiem piedāvās plašu mūziķu un dīdžeju klāstu, aptverot daudzus mūzikas novirzienus - no ska un regeja līdz rokmūzikai, tāpat no folk un pasaules mūzikai līdz dažādu stilu dīdžeju priekšnesumiem. 

Festivālā Laba Daba uzstāsies arī afrikāņu mūzikas grupa Ngoma Africa Band no Vācijas, Nucleus Roots un Subhumans no Lielbritānijas, The Angelcy no Izraēlas un elektroniskās mūzikas grupa Digital Digital no Igaunijas. 

Tikmēr dalību festivālā apstiprinājušas arī pirmās pašmāju mūzikas apvienības Auļi, Dzelzs vilks, Pienvedēja piedzīvojumi, The Sound Poets, Rīgas modes, Green Novice ar īpaši festivālam sagatavotu akustisko programmu, Samba De Riga, Hipstokrātija, Rebel Riot, Aurora, The Pink Elephant, Pcholi, Alis P, Skandinieki.

Par Laba Daba tradīciju kļuvušais perkusionists Nils Īle ar ansambli Afro Ambient, Oranžās Brīvdienas, Sus Dungo, Krampis, Marta migla, Inokentijs Mārpls, Roberts Gobziņš un Resnie putni ar īpašu programmu bērniem un grupa S.I.L.S., kurai šis būs pirmais atkalapvienošanās koncerts pēc darbības pārtraukšanas pirms vairākiem gadiem.

Festivāla pārstāve stāstīja, ka mūziķu saraksts tiks papildināts, un tiek gaidīts apstiprinājums no citiem ārvalstu māksliniekiem, par kuriem informācija sekos. Aktīvi norisinās darbs pie dīdžeju saraksta veidošanas. Kopumā arī šogad varēs dzirdēt vairāk kā 60 mūziķus, dīdžejus un apvienības. Tāpat šī gada festivālā plānoti vairāki jaunumi, kuru dēļ nedaudz tiek celtas festivāla biļešu cenas. Kā piemērus šobrīd var minēt satiksmes organizācijas izmaiņas, kas paredz vienvirziena iebraukšanu festivālā, kā arī papildus uzkopšanas servisa pakalpojumus un citus jaunumus, kas atpūtu festivāla viesiem padarīs vēl komfortablāku un patīkamāku. 

Šobrīd biļetes nopērkamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv. Par šī brīža cenām biļetes iegādājamas līdz 1.maijam, pēc kura tās mainīsies.

Tuvāk festivālam, biļetes varēs iegādāties arī klubā NABAKLAB. Domājot par ģimenēm, šogad ir paaugstināts vecuma slieksnis bērniem, kuriem  festivāla biļete nav jāpērk. Bērniem līdz 13 (ieskaitot) gadu vecumam ieeja festivālā pieaugušo pavadībā būs bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas