Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

FOTO: Alfa reģionos apmācīs policistus

Rīgas reģionā dislocētās patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki, kuru skaitu policijas vadība gan neatklāj, pārējās četrās policijas reģiona pārvaldēs jau tuvākajā laikā apmācīs līdz 100 policistus, kuri varēs piedalīties masu nekārtību pasākumu novēršanā, šodien preses konferencē pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

Pēc Voina teiktā, reģionos šīs "Alfa" vienības veidos bez papildus finansu līdzekļiem un ekipējums jau sen ir iepirkts, laikā kad Rīga gatavojās NATO samitam. Reģionos šie cilvēki, kuri patlaban jau strādā konkrētajā policijas pārvaldē, izies speciālas apmācības, lai varētu reaģēt iespējamo masu nekārtību novēršanā. Policijas vadība gan noraida, ka reģionos šīs vienības tiks veidotas, pieļaujot iespējamās masu nekārtības un pieļaujot noziedzības līmeņa paaugstināšanos.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis uzsvēra, ka šogad "Alfa" ir palīdzējusi 1230 noziegumu atklāšanā, tās darbinieki aizturējuši 1359 personas, kā arī 229 meklēšanā esošas personas.

Dzenis skaidroja, ka apmācīt cilvēkus reģionos ir daudz ekonomiskāk nekā nepieciešamības gadījumā Rīgā dislocētās vienības policistus sūtīt uz kādu konkrētu pasākumu ārpus Rīgas. Voins informēja, ka pirmās apmācības "Alfa" policistiem, kuri strādās reģionos, notiks jau nākamnedēļ - 19.oktobrī un 20.oktobrī. Tās notiks Rīgā.

Dzenis atzina, ka nereti sabiedrību mulsina "Alfas" ekipējums, taču tas esot atbilstošs vienības uzdevumiem. Šodien preses konferencē tika demonstrēti vairāki "Alfas" ekipējuma modeļi un katrs no tiem ir pielāgots kāda konkrēta riska pakāpei.

Vidēji augsta riska laikā "Alfa" policisti ir tērpti pelēkā beretē ar ķermeņa aizsargiem dažādās vietās. Nedaudz augstāka riska apstākļos policistiem ir sejas aizsargs, ko nereti sabiedrība dēvējot par masku, jo tā vizuāli izskatās kā trikotāžas cepure, kuru var pārvilkt pāri visai sejai. Tomēr policijas amatpersonas uzsver, ka tā nav nekāda maska, bet sejas aizsargs, kas veidots no īpaša materiāla un aizsargā policistu no dažādu ķīmisku vielu iekļūšanas acīs, degunā vai mutē. Ja drošības situācija kādā pasākumā pasliktinās, policistam jau ir nākamā modeļa ekipējums, kam pievienojas vairogs un daži speclīdzekļi. Sevišķa riska apstākļos policistiem galvās ir bruņu ķiveres, viņiem ir arī bruņu vairogs un automātiskais ierocis ar optisko tēmekli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas