Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: jaunais gājēju un velosipēdistu celiņš Murjāņos

Murjāņos gar Valmieras šoseju (A3) posmā no Gaujas tilta līdz krustojumam ar valsts vietējo autoceļu V79 Murjāņi–Sēja (1,6.–4,3. km) ir izbūvēts apgaismots gājēju un velosipēdistu celiņš.

Celiņam ir izbūvētas konstruktīvās kārtas, ieklāta asfaltbetona virskārta, ierīkots apgaismojums, atsevišķi posmi arī aprīkoti ar barjerām, lai atdalītu braukšanas plūsmas un uzlabotu satiksmes drošību.

Gājēju un velosipēdistu celiņa sākumā pie tilta pār Gauju izbūvēta rampa, organizējot gājēju kustību zem tilta, kas ļauj droši šķērsot Valmieras šoseju. Pie autobusa pieturvietas “Internātskola” labiekārtota apgaismota gājēju pāreja.

Būvniecības procesā sekmīgi atrisināti tehnoloģiski sarežģīti jautājumi, piemēram, ūdens atvade, celiņa izbūve posmā pie augsta uzbēruma, kas tagad ir nostiprināts un klāts ar šķembām, un blīvs pazemes komunikāciju tīkls zem celiņa trases.

Atdalīta mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku infrastruktūra ievērojami uzlabo satiksmes drošību. Pērn līdzīgs celiņš 2,5 km garumā ir izbūvēts Babītē gar autoceļu Imanta–Babīte (V20), bet šogad celiņš tiek būvēts arī 2 km garā posmā Svētē gar reģionālo autoceļu Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža (Žagare) (P95).

Gājēju un velosipēdistu celiņa izbūvi Murjāņos veica SIA “Roadeks” par līgumcenu 1 256 467,37 eiro, tas finansēts no valsts budžeta līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas