Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

FOTO: Krusta gājienu Aglonā lietus netraucē

Spītējot aukstajam vējam un ik pa brīdim uznākošām lietus šaltīm, tūkstošiem ticīgo 14.augusta vakarā piedalījās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku dievkalpojumos un Tautas krusta ceļa gājienā. Lielo krustu gājiena priekšgalā vēja brāzmās ar grūtībām noturēja trīs zemessargu bataljona vīri, vējš un lietus dzēsa aizdegtās svecītes, tomēr viss bazilikas sakrālais laukums laistījās vienās uguntiņās.

Četrpadsmit Krusta ceļa meditācijas, pārdomājot Jēzus Kristus ciešanu un pestīšanas ceļu, vadīja Romas katoļu baznīcas kardināls metropolīts Jānis Pujāts, aicinot visus ticīgos arī šajā Latvijai smagajā laikā nekrist izmisumā un depresijā, bet nest savu dzīves krustu un palīdzēt to darīt arī saviem līdzcilvēkiem.  

Pēc Preiļu policijas pārvaldes dežūrdaļas sniegtās informācijas, piektdien svētku laikā Aglonā uzskaitītas 7300 autotransporta vienību (vieglie automobiļi un autobusi), kuros pārvietojās ap 36 500 cilvēku. Nekādi satiksmes negadījumi nav notikuši.

Kā Dienai pastāstīja Aglonas bazilikas informācijas centra vadītāja Ruta Giluče, lai gan sliktie laika apstākļi krietni sarežģīja un traucēja svētku norisi, bazilikas sakrālajā laukumā šoreiz nevarēja notikt Euharistiskā procesija ar karogiem, tomēr nekas nav aptumšojis Latvijas katoļu lielākos svētkus. Informācijas centrā reģistrējušās ap 60 svētceļnieku grupu, ap 3000 cilvēku, kas ceļu uz Aglonu veikušas kājām, no tām lielākās ir no Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcas draudzes (147 dalībnieki) un Rīgas Jēkaba katedrāles (130). Visgarāko ceļu kājām, 460 km, mērojusi Liepājas svētceļnieku grupa. Aglonu autobusos sasniegušas arī vairākas svētceļnieku grupas no ārzemēm, Lietuvas un Minhenes (Vācija).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas