Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gaiļezera jaunajā operāciju blokā notiks pirmā operācija

Otrdien jaunajā operāciju blokā, kas atklāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers, tiks veikta pirmā operācija, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Pirmā operācija notiks kādam 57 gadus vecam vīrietim no Vidzemes, kurš cieš no iegurņa artērijas slēguma. Operācijas laikā notiks aortas protezēšana, kas pēc atveseļošanās un rehabilitācijas perioda ievērojami uzlabos pacienta dzīves kvalitāti.

Kopumā Asinsvadu ķirurģijas nodaļā gada laikā ārstējas vairāk nekā 1400 pacientu, tās speciālisti veic vairāk nekā 1000 operāciju, vairāk nekā 400 endovaskulāro procedūru un ap 150 vēnu operāciju.

Ja viss noritēs kā plānots, tad līdz nedēļas beigām jaunajās zālēs darbu sāks visu profilu ķirurģijas speciālisti, un pēdējā operācija vecajās telpās tiks veikta piektdien, prognozē jaunā operāciju bloka vadītājs Pēteris Tomiņš.

Jau ziņots, ka jauno operāciju bloku Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers atklāja pagājušajā nedēļā un tas ir kļuvis par Baltijā lielāko operatīvās ķirurģijas centru. Stacionārā ir izveidotas 22 daudzfunkcionālas operāciju zāles, kas ļaus palielināt ķirurģisko aktivitāti un sniegto pakalpojumu skaitu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas