Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Gaismas pils restorāna iekārtošanā investēti ap 100 000 eiro

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils restorāna pārvaldītāja SIA OZRT restorāna iekārtošanā ir investējusi ap 100 000 eiro, stāsta OZRT valdes loceklis Lauris Streņģe.

Viņš norāda, ka šie līdzekļi ir investēti tādās lietās kā trauki, tekstilpreces, dažas papildu iekārtas virtuvē un bārā, kā arī vairākos dizaina elementos. Laika gaitā OZRT ieguldīto līdzekļu apjoms varētu sasniegt 150 000 eiro.

Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt trīs gadu laikā.

Tiesa, Streņģe arī atzīmē, ka restorāna izveidē savu daļu ir ielicis katrs Latvijas iedzīvotājs ar samaksātajiem nodokļiem. "Uzņēmums OZRT piedalījās konkursā par telpu nomu, mēs šeit ienācām jau lielā mērā izveidotās un mēbelētās telpās."

''Konkursā par iespēju pārvaldīt restorānu Gaismas pilī OZRT pieteicās pagājušā gada nogalē, kad arī tika paziņoti rezultāti. Startējām divas reizes. Pirmajā konkursā diemžēl neuzvarējām, bet uzņēmums, kurš uzvarēja, no projekta atteicās, tāpēc tika izsludināts atkārtots konkurss," stāsta Streņģe.

Uzņēmuma OZRT valdes loceklis atklāj, ka restorānā plānoti trīs galvenie darbības virzieni, katram no tiem ir sava ietilpība. Dienas kafejnīcas ietilpība būtu no 350 līdz 450 personām, kuri pašapkalpošanās veidā var papusdienot.

Vakaros zāli plānots pārkārtot restorāna vajadzībām - klāti galdi, darbā ierodas jauna komanda. Sākotnēji restorāns tiks veidots ar 100 līdz 150 sēdvietām. Taču atkarībā no pieprasījuma šis skaits var pieaugt.

Trešais virziens ir korporatīvie pasākumi, kuriem patlaban piesakās dažādi uzņēmumi un kāzu svinētāji vasarā. Atkarībā no formāta korporatīvajos pasākumos ir iespējams uzņemt līdz pat 700 viesiem.

Kopējā restorāna platība ir aptuveni 700 kvadrātmetri, neskaitot virtuvi un citas palīgtelpas.

Streņģe norāda, ka restorānā tiks piedāvāti latviešu tradicionālie ēdieni mūsdienīgā izpildījumā. Taču plašākai sabiedrībai ēdienkarte tiks publiskota 30.jūlijā, kad iecerēta jaunā restorāna atklāšana. Cenu ziņā Gaismas pils restorāns plāno būt demokrātisks.

Streņģe arī informē, ka patlaban restorāna telpās ir atvērts bistro, kur, piemēram, pusdienu piedāvājums maksā līdz 3,25 eiro.

Jautāts par līdz šim izskanējušo informāciju attiecībā uz LNB restorāna iecerēto nosaukumu Kleever, Streņģe ir lakonisks, vien atzīmējot, ka līgumā ar LNB nav nekāda punkta, kas būtu attiecināts uz restorāna nosaukuma veidošanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas