Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gājienā aicina aizliegt zvēraudzēšanu Latvijā

Šodien Rīgā notika dzīvnieku tiesību aktīvistu gājiens, kurā rīkotāji aicina Saeimu aizliegt kažokzvēru audzēšanu Latvijā.

Kā informēja biedrība Dzīvnieku brīvība, gājiena nosaukums un galvenais sauklis bija "Kažokādas pagātnē!".

"Ir pienācis laiks pilnībā aizliegt zvēraudzētavas un zvēru audzēšanu komerciāliem nolūkiem. Kažokādām vajadzētu palikt pagātnē. Aizstāvēsim tos, kuri paši sevi aizstāvēt nespēj," gājiena sākumā paziņojis dzīvnieku tiesību aktīvists Morics Menģelsons.

"Šodien gājiens noslēdzas, taču cīņa par dzīvniekiem nebeidzas. Kopīgiem spēkiem mēs padarīsim Latviju par valsti, kas atstāj kažokādas pagātnē," piebalsojusi biedrības Dzīvnieku brīvība vadītāja Katrīna Krīgere.

Gājienu par dzīvniekiem rīkoja biedrība Dzīvnieku brīvība sadarbībā ar citām dzīvnieku un vides aizstāvības organizācijām. Starptautiskās dienas pret kažokādām ietvaros līdzīgas akcijas notiek arī citviet pasaulē.

Pēc Dzīvnieku brīvības aplēsēm, Latvijā ir ap 20 zvēraudzēšanas fermas, kurās audzē vairāk nekā pusmiljonu lapsu, ūdeļu un šinšillu.

 

Top komentāri

Uzpanākumiemorientētsilgtspējīgais
U
Cik saprotu - visiem gājiena dalībniekiem bija kājās gumijas vai plastmasas apavi, nekādas ādas, nekādas vilnas! Jo ir zināms, ka cērpot tiek smagi aizskartas aitu tiesības! Jādomā, ka gājiena dalībnieki riebumā noraida jebkādas zāles, kuras testētas uz dzīvniekiem un savu slimo bērnu ārstēšanai izmanto tikai liepziedu tēju. Ko? Medus? Nekāda medus! Vai tad jūs nezināt, ka tas apdraud bišu tiesības?????
interesanti
i
Pastudējiet pirmatnējos cilvēkus...Tikai tāpēc esat jūs, viņu pēcnācēji.
VVZ
V
Kažokādas ir visekoloģiskākais apģērbu materiāls, jo dabā sadalās pilnībā, neradot grūti utilizējamus atkritumus- kā tas ir ar plastmasu. Šitie ir nelieši, kuri ir par vides piesārņošanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas