Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ģenerālprokurors sola: Pie atbildības sauks visus Maxima traģēdijas lietā atbildīgos

Saistībā ar Zolitūdes Maximas traģēdiju aizdomās turamo personu uzskaitījums ar otrdien aizturētajiem un pašlaik apcietinātajiem cilvēkiem neaprobežosies un pie atbildības tiks saukti visi, kuri saistīti ar 2013.gada 21.novembrī notikušo nelaimi, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma uzsvēra ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Izmeklēšanas un kriminālvajāšanas uzdevums ir apzināt visas personas, kuru darbība vai bezdarbība ir izraisījusi šīs smagās sekas. Jā, es varu apstiprināt, ka šīs divas personas ir tikai pirmās fiziskās personas, kuras ir (..) atzītas par aizdomās turamām. Turpinājums noteikti būs," sacīja Kalnmeiers, atsakoties paust, tieši kad kļūs zināmi nākamie aizdomās turamie."Tiks izvērtētas katras [iesaistītās] fiziskās un juridiskās personas atbildības līmenis, bet gribu uzreiz piebilst, ka netiks pieļauta nekāda patvaļa un šīs personas tiks iesaistītas procesā tikai tad, kad būs pietiekami pierādījumi to darīt. Uz pieņēmumu un klaju apgalvojumu bāzes tas nenotiks," viņš uzsvēra. Tostarp tiks vērtēta arī Rīgas pašvaldības struktūrā esošās būvniecībā un tās uzraudzībā iesaistītās Rīgas Būvvaldes atbildība.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas lietā policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam, kurš arī ticis apcietināts, tāpat apcietināts arī veikala projekta būvekspertīzes veicējs Andris Gulbis. Tāpat aizdomās turamā statuss piemērots kādai juridiskai personai, pret kuru lūgs noteikt ierobežojošus līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas