Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ģirģens uzdevis Valsts policijai uzsākt resorisko pārbaudi par masku iepirkumu no Ķīnas

Ceturtdien, 7. maijā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzdevis Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājam Andrejam Grišinam organizēt resoriskās pārbaudes uzsākšanu saistībā ar gandrīz 900 000 eiro vērto individuālo aizsarglīdzekļu iepirkumu no Ķīnas, ko realizējis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) kā pasūtītājs, Nacionālais veselības dienests (NVD) kā koordinējošā institūcija un SIA GP Nord kā piegādātājs, informē iekšlietu ministra padomniece komunikācijas jautājumos Beata Jonite.

Jonites izplatītajā paziņojumā medijiem teikts, ka portālā Delfi.lv 7.maijā publicētajā rakstā Gandrīz miljonu vērtā airBaltic krava no Ķīnas: masku sertifikāts nederīgs, respiratori – neatbilstoši minētā informācija, iespējams, liecina par Krimināllikuma XIX nodaļā Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā, kā arī Krimināllikuma XXIV nodaļā Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā paredzētu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

"Nav pieļaujama nesaimnieciska rīcība un riskanti iepirkumi, kas var rezultēties nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanā. Jau redzam, ka pandēmija atstās būtiskas sekas uz nacionālo ekonomiku, un valsts iestādēm būtu jārāda piemērs, pirmkārt, atbalstot vietējos uzņēmējus un tādējādi "sildot" tautsaimniecību, un, otrkārt, taupīgi un apdomāti rīkojoties ar līdzekļiem, kas atvēlēti pandēmijas seku mazināšanai. Iepazīstoties ar žurnālistu pētījumu, ir pamats pieņēmumam, ka aiz masku un respiratoru iepirkuma no Ķīnas slēpjas valsts amatpersonu bezdarbība, tādēļ Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā uzdevu policijai uzsākt resorisko pārbaudi," pauž Ģirģens.

"Šī gada 17.martā noslēgts līgums starp NMPD, NVD un SIA GP Nord, ar kuru pasūtītājs pasūta, bet piegādātājs apņemas par atlīdzību līguma noteiktajā termiņā un kvalitātē piegādāt respiratorus un sejas ķirurģiskās maskas, kuras atbilst pasūtītāja norādītajām kvalitātes prasībām un standartiem. Līgums slēgts, pamatojoties uz Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojuma Nr.103 Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu 4.14.punktu, kas pieļauj nepiemērot Publisko iepirkumu likumu iegādēm (precēm un pakalpojumiem), kas nepieciešamas Covid-19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai, ārstniecībai un attiecīgo pasākumu organizēšanai. Līguma izpildes laikā slēgtas papildu vienošanās, kā rezultātā kopējā līguma summa tika koriģēta līdz 869 482 eiro bez PVN, tostarp ķirurģiskās maskas cena – 0,55 eiro gabalā, un FFP-2 respirators – 3,01 eiro gabalā. Atbilstoši minētajam līgumam 2020.gada marta beigās tika piegādātas gandrīz 900 000 sejas maskas un 80 000 respiratori," norādīts iekšlietu ministra padomnieces izplatītajā paziņojumā.

 

Top komentāri

Kā parasti -
K
bez jebkādām atbildības sekām kādam.
Henrijs
H
Ko tur daudz pārbaudit,visi zaglēni tāpat zināmi. Ārkārtas situāciju,visus pie sienas.
virgo
v
Ķīna ir bīstama, īpaši mazākām valstīm vai tādām ar ierobežotu ietekmi. Jo mazāk darīšanu ar viņiem, jo labāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas