Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
LU profesors Jānis Priede norāda, ka parādu norakstīšana var radīt morālus riskus un mudināt rīkoties vieglprātīgi

Glābs bezcerīgos aizņēmējus. Varētu norakstīt parādus līdz 2008. gadam uzņemtajām banku saistībām

Latvijas Bankas (LB) ierosinātajam priekšlikumam norakstīt to iedzīvotāju parādus komercbankām, kuri jau ir tām atdevuši savus nekustamos īpašumus, bet vēl palikuši parādā, savu atbalstu paudusi Latvijas Finanšu nozares asociācija, kā arī SEB bankas valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere. LB uzsver, ka tas neradīs nekādus zaudējumus komercbankām, jo runa ir par bezcerīgajiem parādiem, kurus bankas savā bilancē jau ir norakstījušas.

Top komentāri

Tā bija drausmīga cūcība
T
Tas, ka bankas uz pašu izraudzītu vērtētāju vērtējumu pamata deva kredītus, nebija smuki, jo tādā veidā tika nepamatoti uzskrūvētas īpašumu cenas. Bet tas, ka bankas pēc force maievre (krīzes) iestāšanās atņēma cilvēkiem īpašumus un izpārdeva par super zemām cenām, tostarp arī pašu veidotiem apakšuzņēmumiem, un vienlaikus saglabāja kredītņēmējiem parādsaistības par iztrūkstošo starpību, bija drausmīga cūcība!
Jānis
J
To jau sen vajadzēja izdarīt! Tas lielais jautājums, kā var būt parāds, ja kredīts tiek dzēst ar hipotēku. Bankas laupīja skaidrā dienas laikā, visu acu priekšā, jo kredīts, kas izdots uz hipotēku faktiski ir pilnībā nosegts ar šo hipotēku. Tas ir banku risks, ja tu aizdod naudu pret ieķīlāto mantu, tad, saņemot šo mantu - visas saistības ir beigušās, neviens nevienam neko nav parādā. Tik ne Latvijā.
Kārtējais stulbais profesorelis
K
Tāpat profesorelis nav sapratis, ka bankas kredītus deva uz pašu izraudzītu vērtētāju vērtējumu pamata, tādā veidā nepamatoti uzskrūvējot īpašumu cenas. Profesorelis nav saprati, ka bankas pēc force maievre (krīzes) iestāšanās atņēma cilvēkiem īpašumus un izpārdeva par super zemām cenām, tostarp arī pašu veidotiem apakšuzņēmumiem, un vienlaikus saglabāja kredītņēmējiem parādsaistības par iztrūkstošo starpību. Tas nozīmē, ka ne jau gala rezultātā ne jau cilvēki ir parādā bankām starpību starp piespiedu pārdošanas cenu un kredītu, bet gluži otrādi bankas ir parādā šiem cilvēkiem katru saņemto centu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas