Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IDB un Valsts robežsardzes vadītāji esot "norakuši kara cirvjus"

Ceturtdien pēc pārrunām ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV) Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Valters Mūrnieks un Valsts robežsardzes priekšnieks (VRS) Guntis Pujāts esot "norakuši kara cirvjus" savstarpējā komunikācijā.

Ģirģens ar padomnieces Beatas Jonites starpniecību aģentūru LETA informēja, ka tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par savstarpējo komunikāciju. "Kara cirvji ir norakti. Katrai iestādei ir savas funkcijas, ko tās pilda saskaņā ar normatīvajiem aktiem," norādīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka svarīgākais ir sabiedrībai parādīt pozitīvus darba rezultātus, kuru gada laikā abām iestādē ir ne mazums.

Kā vēstīts, Mūrnieks 3.martā telekanālā TV3 paziņoja, ka robežsardze esot vienīgā iekšlietu struktūras iestāde, kas absolūti nevēlas sadarboties ar IDB un pat pretdarbojas tam. 

Pēc viņa teiktā, šāda VRS attieksme vērojama jau kopš IDB dibināšanas. "Grūti pateikt, kāds ir iemesls. Tas droši vien jājautā iestādes vadībai, bet ir skaidrs, ka tas neveido labas pārvaldības iespaidu par šo iestādi," apgalvoja Mūrnieks.

Atgādinot pirms dažiem mēnešiem publiskajā telpā plašu rezonansi raisījušo gadījumu par iespējamu valsts līdzekļu prettiesisku izmantošanu valsts austrumu robežas joslas ierīkošanā, IDB vadītājs akcentēja, ka šajā dienestā ir redzamas problēmas, bet "ar to atzīšanu vai nepieciešamajiem uzlabojumiem ir tā, kā ir".

Jautāts, vai, mainoties VRS vadībai, sadarbība ar IDB nav uzlabojusies, Mūrnieks atbildēja noraidoši. "Būtiski nekas nav mainījies. Tāda pati attieksme, kāda pret darba jautājumiem bija iepriekš, ir arī pašlaik. Manuprāt, valsts iestādes kopumā būtu jāvada un tajās būtu jāstrādā tādiem cilvēkiem, kuriem nav sveši tādi jēdzieni kā "valsts budžeta nauda"," izteicās IDB priekšnieks.

Viņš uzsvēra, ka jebkuras iestādes vadībai vajadzētu tiekties apzināt un izprast tajā pastāvošos trūkumus un aktīvi strādāt, lai tie tiktu novērsti. Tāpat arī "nav pieļaujams, ka iestādes vadība atklāti publiski melo sabiedrībai," sacīja IDB vadītājs, turpinot netieši raidīt pārmetumus VRS virzienā.

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnešu laikā IDB sākusi vairākas lietas par VRS dienošo amatpersonu darbībām, tai skaitā par vairāku miljonu eiro, iespējams, prettiesisku iztērēšanu, ierīkojot un uzturot valsts austrumu robežas joslu.

Pērnajā septembrī vienā no IDB lietām aizdomās par krāpšanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu tika aizturēts arī bijušais VRS priekšnieks Normunds Garbars. Savukārt pašreizējais VRS priekšnieks Guntis Pujāts paziņoja, ka vērsīsies Ģenerālprokuratūrā saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem IDB izmeklētājās lietās pret robežsargiem.

Top komentāri

OO
O
Kara cirvjus komunikācija varbūt arī noraka. Bet ambīcijas jau nekur nepazuda, tās neviens nenoraks un turpinās viens zem otra rakt.
Uldis
U
Ko to IDB spoku vispār ņem galvā viņš ir atmaross
Uldis
U
IDB vienkārši grib ielekt vilcienā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas