Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Igaunija atļauj noteikt izņēmumus attiecībā uz Valku un Valgu

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass pirmdien atļāvis noteikt izņēmumu ārkārtējā stāvokļa režīmā attiecībā uz Valkas un Valgas reģionu, atļaujot abu dvīņu pilsētu iedzīvotājiem šķērsot robežu, lai dotos darbā un atgrieztos mājās, ja vien viņiem nav jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 simptomu.

Šāds izņēmums ļaus neizjaukt ierasto dzīves ritumu tiem Valkas un Valgas iedzīvotājiem, kuriem darbā jādodas uz kaimiņvalsti, un vienlaikus palīdzēs nodrošināt reģionā normālu ekonomisko dzīvi arī pašreizējā situācijā, samazinot iespējamos zaudējumus.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija), rīt, 17.martā, robežsargi plānojuši intervēt cilvēkus, kuri šķērsos robežu, lai noskaidrotu viņu vajadzību doties uz Igauniju.

"Pašvaldībai ir zināms to cilvēku loks, kuriem ir nepieciešams ikdienā doties uz Igauniju, un mēs plānojam šo sarakstu robežsargiem izsniegt, lai atvieglotu robežas šķērsošanu," sacīja Krauklis.

Jau vēstīts, ka Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojošu pasākumu.

Igaunijas valdība saistībā ar Covid-19 epidēmijas draudiem uz laiku ir atjaunojusi robežkontroli un ierobežo kustību pāri Šengenas zonas iekšējām un ārējām robežām.

Krauklis iepriekš informēja aģentūru LETA, ka Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji ir vērsušies pie Igaunijas valdības un Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Ārlietu ministrijas, aicinot rast risinājumu, lai abu pilsētu iedzīvotāji varētu pilsētas ietvaros šķērsot robežu.

Papildināta visa ziņa.

Top komentāri

paskaidrojums
p
Puse Valkas darbaspējīgo strādā Igaunijā, puse pensu reģistrēti Igaunijā, Valkā pat normālas kafejnīcas nav utt. Liela žēlastība no igauņu puses.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas