Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Indriksone: Ukrainas un Latvijas sadarbība ir būtiska abām valstīm

Šīs dienas darba kārtība un vienošanās apliecina, ka Ukrainas un Latvijas sadarbība ir būtiska abām valstīm un ir izšķiroša gan Ukrainas cīņas gadījumā, gan arī izaicinājumu pārvarēšanai Ukrainas atjaunošanai, preses konferencē pēc Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas sēdes sacīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Ministre sacīja, ka pēc ilgāka pārtraukuma starpvaldību komisijā ir parakstīta vienošanās un apliecināta sabiedrība, kas ne brīdi nav pārtrūkusi, neskatoties uz visiem izaicinājumiem ne pandēmijas, ne kara apstākļos.

"Ceram, ka Ukraina Eiropā integrēsies ne tikai juridiski, bet arī praktiski. Vienlaikus atbalstīsim Ukrainas ceļu, lai tā tiktu klāt saviem tirgiem, kas ir arī Eiropā," sacīja Indriksone.

Tāpat ministre izteica cieņu un apbrīnu par to, kā Ukraina nodrošina tautsaimniecības izaugsmi un, darbību, un no mūsu puses "atliek tikai palīdzēt to īstenot".

"Palīdzēsim un atbalstīsim Ukrainu ceļā uz Eiropas Savienību, kā arī NATO," sacīja ministre.

Vienlaikus Indriksone sacīja, ka starp valstīm ir apņemšanās, kas realizēsies taustāmos pasākumos, tostarp ir uzsāktas sarunas gan starpvaldību līmenī, gan starp uzņēmumiem, gan tirdzniecībā, gan investīciju piesaistē, lai Ukrainai būtu piesaiste Eiropas tirgiem.

"Praktiskie risinājumi ir vairāk saistīti ar atbalstu Ukrainai, lai tā varētu virzīties uz integrāciju Eiropā," sacīja ministre, norādot ka sēdē arī Ukrainas puse ir apliecinājusi gatavību ieviest dažādus uzlabojumus.

Savukārt Ukrainas Ministru kabineta ministrs Olehs Nemčinovs preses konferencē pateicās Latvijai un Latvijas tautai par atbalstu.

Attiecībā uz starpvaldību komisiju, viņš norādīja, ka, lai arī tā norisinājās hibrīdveidā - arī ar dalībniekiem tiešsaistē, - visi apspriestie jautājumi ir būtiski abām valstīm. Vienlaikus vizītes laikā izrunāti arī jautājumi, kas nav ierakstīti gala protokolā, tomēr nākotnē paredzēts pie tiem strādāt.

Tāpat Nemčinovs pauda pārliecību, ka dienas pirmajā pusē notikušais biznesa seminārs Ukrainas atjaunošanai vainagosies ar konkrētiem līgumiem ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī būs apliecinājums tam, ka abu valstu sadarbība atjaunosies.

Sēdes laikā pārrunātas abu valstu ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas, piemēram, tādās jomās kā transports, digitālā transformācija, enerģētika, tīrās tehnoloģijas, kosmoss, izglītība un zinātne, kā arī Latvijas atbalstu Ukrainas atjaunošanas darbos.

Starpvaldību komisijas sēdes noslēgumā tika parakstīts 9.sēdes protokols.

Jau ziņots, ka 22. un 23.martā Rīgā darba vizītē ieradusies Ukrainas valdības pārstāvju un uzņēmēju delegācija Nemčinova vadībā un vizītes laikā notikušas vairāku formātu tikšanās ar Indriksoni un Latvijas uzņēmējiem, tostarp pārrunājot Ukrainas atjaunošanas jautājumus, kā arī divpusējās ekonomiskās sadarbības stiprināšanas un paplašināšanas potenciālu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas