Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IUB noraida sūdzību LDz konkursā par dzelzceļa infrastruktūras modernizāciju vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) noraidījis arī otro AS "A.C.B." sūdzību VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) konkursā par dzelzceļa infrastruktūras modernizāciju vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai un atļāvis uzņēmumam slēgt līgumu ar konkursā izraudzīto uzvarētāju personu apvienību "Bmgs-Fima-Alstom", liecina IUB publiskotā informācija.

IUB ieskatā "A.C.B." iesniegums nav pamatos un LDz iepirkuma komisijas šogad 6.jūnijā pieņemtais lēmums par konkursa rezultātiem ir atstājams spēkā.

LDz atļauts slēgt līgumu ar "Bmgs-Fima-Alstom".

IUB lēmumu mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

"A.C.B." pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka uzņēmums neplāno pārsūdzēt IUB lēmumu, jo uzskata, ka projekta realizācija LDz noteiktajā un iepirkuma dokumentācijā iekļautajā gala termiņā vairs nav iespējama. Tāpat "A.C.B." pārstāvji pauda cerību, ka nākotnē LDz iepirkumos būs precīzāk definētas kvalifikācijas prasības pretendentiem, lai izvairītos no atšķirīgas prasību interpretācijas starp pretendentiem un pasūtītāju.

Kā ziņots, LDz pērn septembrī izsludināja iepirkumu "Dzelzceļa infrastruktūras modernizācija vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai: būvniecība", kura prognozētā līgumcena ir 66,4 miljoni eiro.

Iepirkumā tika saņemti divi piedāvājumi, tostarp "A.C.B." piedāvāja darbus veikt par 56,207 miljoniem eiro, bet "Bmgs-Fima-Alstom" - par 71,5 miljoniem eiro. "A.C.B." piedāvājums tika atzīts par neatbilstošu konkursa nolikumam, un tāpēc noraidīts. Par uzvarētāju tika atzīta "Bmgs-Fima-Alstom".

"A.C.B." jau pērn decembrī iesniedza sūdzību IUB, norādot, ka LDz nepamatoti "A.C.B." pieredzi atzinis par neatbilstošu konkursa nolikumam, un lūdza IUB aizliegt LDz slēgt līgumu ar "Bmgs-Fima-Alstom", atcelt lēmumu par konkursa rezultātiem un uzdot atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

IUB Iesniegumu izskatīšanas komisija atzina "A.C.B." iesniegumu par pamatotu un aizliedza LDz slēgt līgumu ar iepriekš noteikto konkursa uzvarētāju. LDz tika uzdots 30 dienu laikā novērst konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot konkursā iesniegtos piedāvājumus, kā arī pieņemt lēmumu, nosūtot ziņojumu IUB un visiem pretendentiem.

Jūnijā "A.C.B." vēlreiz iesniedza sūdzību šajā konkursā.

Projektā "Dzelzceļa infrastruktūras modernizācija vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai" plānots paaugstināt vilcienu kustības ātrumu posmos Rīga-Daugavpils un Rīga-Jelgava līdz 140 kilometriem stundā, kopumā modernizējot dzelzceļa infrastruktūru aptuveni 150 kilometru garumā.

Projekta īstenošanas laikā plānots dzelzceļa pārbrauktuves aprīkot ar automātiskajām barjerām, pārbūvēt dzelzceļa līkņu ģeometriju un ar to saistītos elektrokontakttīklus, lai nodrošinātu vilcienu kustības ātrumu līdz 140 kilometriem stundā, uzstādīt pārmijas ar nepārtrauktu krusteņa rites virsmu, pārbūvēt dzelzceļa tiltu, kā arī izbūvēt aizsargžogu gar dzelzceļu bīstamākajās vietās.

Kompānija "A.C.B." reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,477 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 73,741 miljons eiro, bet peļņa - 794 095 eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Valdis Lejnieks, Edvīns Tankelsons un Igors Rapoports.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas