Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IUB vadītāja Dace Gaile kļūs par EM administrācijas vadītāju

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile kļūs par Ekonomikas ministrijas (EM) administrācijas vadītāju, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Pēc FM sniegtās informācijas, EM vadība izteica piedāvājumu Gailei uzņemties ministrijas administrācijas vadītājas amatu, kuru IUB vadītāja pieņēmusi. Šai rotācijai piekrīt arī FM.

EM valsts sekretārs Edminds Valantis aģentūrai atzina, ka viņš uzaicinājis Gaili pievienoties EM administrācijas komandai, ņemot vērā viņas zināšanas un kompetenci.

"Pats amatā esmu neilgu laiku, tāpēc man ir svarīgi izveidot kolektīvu ar spēcīgiem un spējīgiem cilvēkiem. Turklāt patlaban EM administrācijas vadības blokā trūkst cilvēku. Mans uzdevums bija atrast cilvēku, kurš ikdienas darbā spētu sniegt atbalsta funkcijas, risinātu juridiskos jautājumus, lietas, kas saistītas ar iepirkumiem, privatizācijas pabeigšanu, informācijas tehnoloģiju projektu ieviešanu," atzina Valantis.

Paredzams, ka tuvākajā laikā EM sagatavos nepieciešamos dokumentus Gailes pārcelšanai jaunajā amatā.

Gaile aģentūrai LETA stāstīja, ka viņa IUB ir strādājusi 19 gadus, no kuriem pēdējos deviņus - iestādes vadītājas amatā. Viņa pieņēmusi lēmumu kļūt par EM administrācijas vadītāju, lai uzņemtos jaunos izaicinājumus.

Plānots, ka Gaile IUB vadītājas amatu pametīs 9.oktobrī, bet EM administrācijas vadītājas amatā stāsies 12.oktobrī.

Savukārt FM nākamo IUB vadītāju sākotnēji meklēs savā resorā - tiks meklēts IUB vadītāja amata pretendents, kuram ir atbilstoša izglītība, pieredze un amatam nepieciešamās kompetences.

Ja nākamais IUB vadītājs netiks atrasts FM resorā, tiks rīkots amata konkurss.

Gaile ar valdības lēmumu par IUB vadītāju kļuva 2012.gadā. Viņa strādā IUB no 2002.gada janvāra, proti, no biroja dibināšanas, vispirms Metodoloģijas departamenta vietnieces, vēlāk direktores amatā, nodrošinot metodoloģisko atbalstu iepirkumu veicējiem un piegādātājiem, gatavojot priekšlikumus tiesību aktu grozījumiem, sadarbojoties ar Eiropas Savienības (ES) institūcijām un nodrošinot biroja darbības plānošanu.

Iepriekš Gaile ir guvusi pieredzi, strādājot FM, kā arī AS Rīgas starptautiskā autoosta.

Gaile ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā, kā arī bakalaura grādu vadības zinātnē Rīgas Tehniskajā universitātē.

IUB ir Finanšu ministrijas padotības iestāde, kuras darbības mērķis ir valsts pārvaldes funkciju īstenošana iepirkuma procedūru uzraudzībā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas