Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izglītības komisija aicina IZM un VARAM rast iespēju pagarināt internātskolu finansēšanas pārejas periodu

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien vienojās vērsties pie Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijas (IZM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), aicinot tuvākajā laikā rast risinājumu, kā pagarināt pārejas periodu internātskolu finansēšanai, lai nodrošinātu to darbības uzturēšanai nepieciešamos līdzekļus, vēsta Saeimas Preses dienests.

“Internātskolas šobrīd atrodas ļoti sarežģītā situācijā: valsts finansējums to uzturēšanas izdevumu segšanai nākamgad nav paredzēts, nododot šo funkciju pašvaldību pārziņā, taču pašvaldības signalizē, ka nespēj nodrošināt līdzekļus nepieciešamajā apmērā. Ministrijām steidzami jārod veids, kā atrisināt šo problēmu, iespējams, pagarinot jau šogad piemēroto pārejas periodu, jo šī problēma aizvien nav atrisināta,” uzsver Izglītības komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (Jaunā vienotība).

Darba kārtībā nav jautājums par internātskolu slēgšanu. Jautājums ir par to, kā pēc iespējas labāk un efektīvāk izmantot valsts līdzekļus, lai skolēniem garantētu pēc iespējas piemērotākas izglītības un sociālās integrācijas iespējas, akcentēja Ašeradens.

Šogad internātskolu finansēšanai tika noteikts pārejas periods, kurā valsts daļēji iesaistās internātskolu uzturēšanas izdevumu segšanā, nodrošinot līdzekļus, vadoties pēc internātskolā uzņemto bāreņu, maznodrošināto izglītojamo skaita.

Kā deputātus informēja IZM pārstāvji, šajā mācību gadā internātskolās mācās 1325 izglītojamie, to vidū 691 bērns ir maznodrošināts vai bārenis.

Sēdē izskanēja atšķirīgi viedokļi par piemērotāko risinājumu. Daļa pārstāvju iestājās pret internātskolām, akcentējot, ka tās veicina dziļāku bērnu sociālo izstumtību, kamēr citi uzsvēra internātskolu sociālo funkciju, tādējādi palīdzot bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas