Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izveidota Latvijas simtgades svētku radošā padome

Šonedēļ darbu sāks Latvijas simtgades svētku radošā padome, kuras uzdevums ir nodrošināt simtgades svētku programmas satura izstrādi, informē Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Kauliņa.

Viens no galvenajiem radošās padomes veidošanas pamatprincipiem ir iespējami pilnvērtīgs dažādu jomu aptvērums. Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK) uzsver, ka Latvijas simtgades svinībām ir jābūt tautas svētkiem. "Svarīgi, lai šo svētku programmas veidošanā, daloties ar savām idejām un domājot par to, ko dāvināt Latvijai simtgadē, iesaistītos visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma, izglītības, nodarbošanās, etniskās vai reliģiskās piederības. Svarīgi, lai cilvēki nebūtu vienaldzīgi neatkarīgi no tā, kāds ir viņu viedoklis," uzsver Melbārde.

Radošās padomes sastāvā ietverti iespējami dažādu jomu pārstāvji, lai nodrošinātu daudzveidību simtgades svētku programmā, kā arī pieejamību jebkuram Latvijas iedzīvotājam, skaidro ministrijā.

Padomē darbosies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas asociētais profesors Ivars Ījabs, SIA Infogr.am līdzdibinātājs Uldis Leiterts, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas Lauku ceļotājs valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele, dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, pasākumu režisors Uģis Brikmanis, kinorežisors Dāvis Sīmanis, Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētājs Juris Dambis, Valsts kultūrkapitāla fonda padomes priekšsēdētājs Uģis Bratuškins, sociālās atmiņas pētniecības centra atbalsta biedrības vadītājs Mārtiņš Kaprāns, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidente Aiva Vīksna un zīmolu ligzdas SIA Matka vadītāja Inese Apse-Apsīte.

Tāpat padomes sastāvā ir dzejniece un skolotāja Daina Sirmā, SIA Asketic mākslinieciskais direktors Miķelis Baštiks, AS DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, dzejnieks, tekstgrupas Orbīta pārstāvis Sergejs Timofejevs, iniciatīvu portāla Manabalss.lv vadītāja Madara Peipiņa, fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, mūziķis Jānis Šipkēvics, Lielās talkas kustības vadītāja un biedrības Pēdas valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme, Latvijas Krievu kultūras biedrības priekšsēdētāja Jeļena Matjakubova, Rīgas Tehniskās universitātes doktorants un Robotikas kluba līdzdibinātājs Guntis Kuļikovskis, krievu studentu korporācijas Fraternitas Arctica seniors un uzņēmējs Dmitrijs Trofimovs un Latvijas Nacionālā kultūras centra mārketinga darba vadītāja Inga Oliņa.

Padomes sekretāre ir KM Kultūrpolitikas departamenta Stratēģiskās plānošanas nodaļas eksperte Rita Dementjeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas