Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jaunā parauga pasu sagataves par 10 miljoniem pirks no vāciešiem

Jauna parauga pasu sagataves par 9,98 miljoniem eiro (6,99 miljoniem latu) Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) uzticēs izgatavot un piegādāt Vācijā reģistrētajai kompānijai Giesecke&Devrient, kas ir izgatavojusi arī pašreizējā parauga pasu sagataves.

Par to liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā šodien publicētais paziņojums. Iepirkuma procedūra bija slēgta, konkursa otrajā kārtā kopumā piedalījās četri pretendenti - bez uzvarētāja arī Lietuvas uzņēmums Garsu Pasaulis, Somijas uzņēmums Gemalto un Polijas uzņēmums Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja PMLP sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Rukmane, izraugoties iepirkuma konkursa uzvarētāju, saskaņā ar saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma noteikšanas kritērijiem cena veidoja 65% no vērtējuma, bet pretendenta tehniskā piedāvājuma priekšrocības droša un kvalitatīva produkta izgatavošanai un pasūtītāja risku minimizēšanai veidoja 35% no vērtējuma.

Vācijas kompānijas Giesecke&Devrient piedāvājums bija otrs lētākais. Vislētākajam piedāvājumam vienas pases sagataves cena bija par vienu eirocentu mazāka, taču vienlaikus tas saņēma mazāk punktu par tehniskā piedāvājuma detalizāciju, pasu drošības koncepcijas kvalitāti, inovatīviem pases aizsarglīdzekļiem un metodēm, kā arī priekšrocībām projekta pārvaldībai un sadarbībai ar pasūtītāju.

Kā informēja Rukmane, pamatojoties uz iepirkuma konkursa rezultātiem, līgumu ar Giesecke&Devrient plānots slēgt uz pieciem gadiem. Paredzēts, ka viena pases sagatave maksās 4,99 eiro (3,49 latus), un PMLP kopumā iegādāsies divus miljonus jaunā parauga pasu sagatavju, taču, ja pieprasījums pēc pasēm saruks, kopējo līguma apjomu varēs samazināt līdz 1,5 miljoniem sagatavju, saglabājot fiksētu vienas pases sagataves cenu - 4,99 eiro.

Kā ziņots, konkurss par jauna parauga pasu izgatavošanu un piegādi tika sākts jau 2011.gada rudenī. Iecerēts, ka jaunā parauga pases PMLP varētu sākt izsniegt 2014.gada pirmajā ceturksnī. Iepriekš izsniegtās pases, protams, būs derīgas līdz tajās norādītajam termiņam.

Paredzēts, ka pēc līguma noslēgšanas Giesecke&Devrient katru gadu piegādās PMLP 300 000 līdz 400 000 pasu sagatavju līdz pat 2017. vai 2018.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas