Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jauna tirdzniecības kaste Daugavmalā

Vienā no nedaudzajiem vēl neapbūvētajiem Krasta ielas zemesgabaliem - pie Salu tilta, līdzās _Mercedes-Benz_auto tirdzniecības centram - jau vairākas nedēļas rosās smagā tehnika. Garāmbraucējam skaidrība par tur notiekošo nerodas, jo nav redzama tā saucamā būvtāfele ar informāciju par topošo objektu, celtniekiem un uzraugiem. Projekta īstenotāji informāciju par būvdarbu rezultātu izvēlējušies pārlieku neafišēt. Un tam ir savi iemesli, trešdien raksta laikraksts Diena

Pēc Dienas intereses Rīgas pilsētas būvvaldē noskaidrojas, ka būvtāfele tomēr piestiprināta žoga pusē, kas vērsta pret mazu sānieliņu - Varšavas ielu. Tā liecina, ka teritorijā būvē vēl vienu veikalu noliktavu Depo, ko pasūtījis SIA Eirospektrs. Vairs ne miņas no uzņēmuma skaistās ieceres par septiņus stāvus augstu multifunkcionāla darījumu iestāžu kompleksa būvniecību čūskas formā, ko SIA Eirospektrs Rīgas domei piedāvāja kā būvniecības ieceri 2007. gadā, kad tika pie minētā zemesgabala nomas tiesībām uz 40 gadiem. Turklāt uzņēmuma pārstāvji panāca, ka Rīgas domes (RD) Īpašuma departaments veic izmaiņas zemes nomas līgumā, lai līdztekus darījumu iestādēm pie Salu tilta varētu uzbūvēt arī dažas dzīvojamās mājas. Pašvaldība šo iniciatīvu slavēja un noslēgto darījumu ar SIA Eirospektrs aizstāvēja, izplatot paziņojumu, ka iecerētais ēku komplekss būšot "pirmais lielais objekts Maskavas forštatē, kas sakārtos daļu no degradētās vides". Vērtīgā zemesgabala iznomāšanu privātuzņēmējam uz 40 gadiem RD vadība toreiz pamatoja ar to, ka "Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas darbinieki izteica priekšlikumu veidot kompleksā daļēju dzīvojamo apbūvi, lai naktīs tur neveidotos "mirusī zona", kur iemitināties bezpajumtniekiem, - jauni mājokļi veicinātu cilvēku vēlmi pārcelties dzīvot uz šo rajonu". Interesanti, ka Rīgas pilsētas būvvalde SIA Eirospektrs iesniegto būvprojektu apstiprināja vien pirms mēneša. Turklāt uzņēmums vairāk nekā 44 tūkstošus kvadrātmetru lielo zemesgabalu no pašvaldības vairs nenomā, jo paklusām ieguvis to savā īpašumā. RD Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte atklāj, ka darījums noticis 2013. gadā privatizācijas jeb atsavināšanas procesā. Zināms arī tas, ka SIA Eirospektrs tam ņēmis aizdevumu.

Lursoft dati liecina, ka pērn augustā šim uzņēmumam, kura pamatdarbības veids ir sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana, mainījās valde - par tās priekšsēdētāju kļuva Andris Kozlovskis. Viņš ir arī SIA DMT Pluss lielākais īpašnieks - šī firma pirms diviem gadiem iegādājās 75% veikalu ķēdes Depo DIY kapitāldaļu. 

Plašāk lasiet Kristīnas Putincevas rakstā Jauna tirdzniecības kaste Daugavmalā trešdienas, 23.jūlija, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas