Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Jaunā viļņa organizatori regulāri saņem piedāvājumus no citām pilsētām

Jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizatori regulāri saņem piedāvājumus no dažādām pilsētām, kas vēlas, lai pasākums notiktu tur, nevis Jūrmalā, pēc ceturtdien notikušās tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pastāstīja konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans.

Regulāri tiek saņemti piedāvājumi no dažādām "ļoti simpātiskām" kūrortpilsētām, kas nav tikai bijušās PSRS valstīs. Arī Itālijas un Francijas pilsētu pārstāvji, kas būtu gatavi ieguldīt līdzekļus, uzrunājuši "Jaunā viļņa" organizatorus, norādīja Šenkmans.

"Jaunā viļņa" organizators arī sacīja, ka Jūrmala neattīstās vienā ātrumā ar konkursu. Šo situāciju var risināt ar pašvaldības, valsts, kā arī privātā sektora ieguldījumiem, pirmkārt, Dzintaru koncertzālē, kā arī pilsētas infrastruktūrā un viesnīcās. Turklāt investīcijas noteikti apmaksāšoties, jo, ja Jūrmalā būs koncertzāle, kas varēs strādāt rudenī un, iespējams, pat ziemā, pagarināsies arī kūrorta sezona.

Arī šodien ar prezidentu tika pārrunāts jautājums par Dzintaru koncertzāles pārbūvi un to, ka līdzekļus tajā būtu jāiegulda valstij, jo Jūrmalas dome vēlētos to darīt, bet nav nepieciešamā finansējuma, sacīja Šenkmans.

"Mēs šodien arī dzirdējām prezidenta vārdus, ka viņš ir gatavs, cik to spēj darīt prezidents, atbalstīt šo projektu, kā arī to, ka viņš to vērtē kā ļoti svarīgu projektu Latvijas starptautisko attiecību attīstīšanā," sacīja "Jaunā viļņa" organizators.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta, ka Jūrmalā notiek tāda mēroga pasākumi, kāds ir jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas piesaista lielu publikas un televīzijas uzmanību, pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja komponists Raimonds Pauls.

Viņš norādīja, ka konkursa "Jaunais vilnis" organizatoru un prezidenta tikšanas laikā galvenokārt tika pārrunāts tas, kādā veidā pārbūvēt, attīstīt un pārveidot Dzintaru koncertzāli.

Tikšanās laikā tika runāts arī par to, kā attīstīt Jūrmalu kā kūrortu. "Tas, ko es redzu, mani neapmierina. Jūrmala ir vieta, kas varētu dot Latvijai milzu naudu, bet pagaidām tur pārsvarā notiek tikai privātīpašuma pirkšana un pārdošana, nekas netika uzbūvēts jauns, piemēram, kultūras un izklaides centrs," norādīja komponists.

Bērziņš gan neplāno apmeklēt "Jaunā viļņa" koncertus.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2011" Dzintaru koncertzālē sākās 26.jūlijā un norisināsies līdz 31.jūlijam. Latviju šogad konkursā pārstāvēs dziedātāja Liene Candy.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas