Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Valsts aizsardzības mācības ieviešanai tuvā nākotnē būs vajadzīgi ap 250 skolotājiem un kopumā 42 miljoni eiro

Jaunsardze un skolas lielu pārmaiņu priekšā

Ieviešot valsts aizsardzības mācību (VAM), būtiski mainīsies ne vien skolēnu ikdiena, bet arī Jaunsardzes funkcijas, paredz Aizsardzības ministrijas (AM) izstrādātais plāns, par kuru otrdien gaidāms konceptuāls Ministru kabineta lēmums. AM atzīst, ka tieši skolotāju sagatavošana būs lielākais izaicinājums. VAM skolotājiem tiks prasīta augstākā izglītība, militārā sagatavotība un bērnu un jauniešu pasākumu organizēšanai nepieciešamās prasmes. Skolotājus piesaistīt un sagatavot plānots divos veidos: sedzot mācību izdevumus par augstākās izglītības ieguvi esošajiem jaunsargu instruktoriem un pieņemot darbā sporta skolotāju sagatavošanas programmas absolventus.

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Diemžēl ir tā, ka vīrieša pieaugšana ( arī atsevišķu sieviešu) būtība ir cieši saistīta ar karavīra iniciāciju, ko sentēvi veica pat 12 gados...pasaule nav medus pods. Sen jau vajadzēja skolās militāro mācību!
.
.
Vispārējā militarizācija jau no skolas sola mūsu apstākļos ir pilnīgi bezjēdzīga- iekarotāju armija Eiropu pārņem mierīgi, "sabiedrisko organizāciju" kuģos. Kamēr tiek sargātas durvis, pa logu jau ir salīdis neskaitāms daudzums svešu karotāju.
DOSAF
D
Nu re, sāks jau embrijā ražot kara vergus. Bet dīvaini, ja pašlaik tas notiek Krievijā.Tiek sacelta šausmīga ažiotāža, lūk cik slikti. Jau no mazotnes uzspiež kara mācības,utt.Bet dabā tas ir PATRIOTISMS. Tāpat kā amerikāņiem. Bet Mēs zinām ,ar maziem bērniem ir stipri vieglāk manipulēt.Labāk lai skraida pa mežu,un spēlē kariņu nekā šēž telefonā,pie datora.Un aug par dārzeņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas