Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jūnijā nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši seši cilvēki

Jūnijā nelaimes gadījumos darbā Latvijā bojā gājuši seši nodarbinātie, aģentūru LETA informēja Valsts darba inspekcijas (VDI) Darba aizsardzības nodaļas vecākā eksperte Agnija Murāne.
Viņa skaidroja, ka saskaņā ar operatīvajiem datiem no sešiem letālajiem nelaimes gadījumiem četri, iespējams, nav saistīti ar darba vides riska faktoru iedarbību, līdz ar to ar darba vides faktoru iedarbību varētu palikt tikai divi nelaimes gadījums darbā.
 
Savukārt nelaimes gadījumi darbā, par kuriem izmeklēšanas laikā tiek noskaidrots, ka tie nav saistīti ar darba vides faktoru iedarbību jeb "dabīgās nāves" gadījumi VDI statistikā netiek iekļauti.
 
Tāpat jūnijā notikuši desmit smagi nelaimes gadījumi darbā. Ja ir noticis smags vai letāls nelaimes gadījums darbā, VDI inspektors veic apsekojumu.
 
Pēc VDI informācijas, septiņi no nelaimes gadījumiem notikuši apstrādes rūpniecības nozarē, krītot virsū smagiem priekšmetiem, ieraujot vai iespiežot roku iekārtā, rokas pirkstiem saskaroties ar iekārtas griezējinstrumentu, kā arī pakrišanas rezultātā gūtas traumas. Vēl trīs nelaimes gadījumi darbā notikuši veselības un sociālās aprūpes nozarē, no kuriem divi notikuši ceļu satiksmes negadījuma rezultātā un viens, gūstot traumas kritiena rezultātā.
 
Savukārt tādās nozarēs kā tirdzniecība, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozare, būvniecība, izglītība, lauksaimniecība, informācijas un komunikāciju pakalpojumu nozare bija katrā pa vienam nelaimes gadījumiem. Galvenokārt nelaimes gadījumi notikuši pakrišanas rezultātā, virsū uzbraucot kravas iekrāvējam, iekrītot graudu bunkurā, kā arī cietušajam, pasliktinoties veselības stāvoklim, iestājusies nāve.
 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas