Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jūnijā pieaudzis reklāmu apjoms avīzēs un TV

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, reklāmas apjoma pieaugums ir fiksēts avīzēs un TV, bet kritums - žurnālos, vidē un radio, liecina pētījumu aģentūras TNS apkopotā informācija. 

TNS Reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters norāda, ka jūnijā neierasti augstākais reklāmas apjoma pieaugums ir bijis avīzēs, kas turpina tendenci šī medija reklāmas apjoma stabilizācijā. Negaidīti samazinājies reklāmas apjoms gan žurnālos, gan vidē un radio. 

Televīzijā kopā 2013.gada jūnijā noraidīta 59 381 minūte reklāmas. Jūnijā salīdzinātajos kanālos noraidīts par 11% vairāk reklāmas nekā pērn jūnijā. Televīzijā lielākie reklāmdevēji pēc reklāmas apjoma minūtēs bija "Tele2", "Reckitt Benckiser", "Bite", "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Henkel". 

Radio reklāmas apjoms šogad jūnijā bija 21 114 minūtes. Salīdzinot tos pašus medijus ar 2012.gada jūniju, noraidīts par 3% mazāks reklāmas apjoms. Jūnijā lielākie reklāmdevēji radio pēc reklāmas apjoma minūtēs bija "Tele2", Ceļu satiksmes drošības direkcija, "PTA", Media Pharma" un "Mogo". 

Vidē šī gada jūnijā bija izvietoti 539 593 kvadrātmetri reklāmas. 2013.gada jūnijā, salīdzinot tos pašus medijus, vides reklāmu kopējā platība bija par 5% mazāka nekā pērn jūnijā. Vidē lielākie reklāmdevēji pēc reklāmas apjoma kvadrātmetros bija LMT, "Tele2", "Rīgas Piena kombināts", "Linstow" un "L'Oreal". 

Reklāmas apjoms žurnālos šogad jūnijā, salīdzinot ar šo periodu 2012.gadā vienādā mediju izlasē, pēc reklāmas laukuma kvadrātcentimetros ir krities par 6%, sasniedzot 667 320 kvadrātcentimetrus. Lielākie reklāmdevēji žurnālos pēc reklāmas laukuma kvadrātcentimetros jūnijā bija "L'Oreal", "Patollo", "Unilever", "Elkor" un "Royal Canin". 

Reklāmas apjoms avīzēs 2013.gada jūnijā sasniedza 391 572 kvadrātcentimetrus. Salīdzinot ar šo periodu 2012.gadā, pēc reklāmas laukuma kvadrātcentimetros tajos pašos medijos avīžu reklāmu apjoms ir pieaudzis par 12%. Lielākie reklāmdevēji avīzēs bija Latvijas Nacionālais kultūras centrs, "KPMG Baltics", "Hansa Pharma" un "Tamro", "Tamex" un LMT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas