Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Jūnijs Latvijā bijis siltāks un valsts lielākajā daļā arī sausāks nekā ierasts

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +17,0 grādi jeb 1,8 grādi virs 1991.-2020.gada vidējās vērtības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra bija +2,4 grādi 10.jūnijā Madonā, savukārt lielākais karstums valdīja 28.jūnijā, kad Jēkabpilī un Mērsragā termometra stabiņš pakāpās līdz +32,9 grādiem.

Mēneša beigās tika pārspēti 19 karstuma rekordi. 28.jūnijā bija vasaras pirmā tropiskā nakts - gaisa temperatūra Rīgas centrā, kā arī Mērsraga un Ventspils novērojumu stacijā nenoslīdēja zem +20 grādiem.

Nokrišņu daudzums bija nevienmērīgs, kopumā vairāk lija Kurzemē, valsts lielākajā daļā nokrišņu bija mazāk par normu. Valstī vidēji jūnijā nolija 54,5 milimetri nokrišņu jeb 78% no normas. Visvairāk nokrišņu - 92,5 milimetri - bija Zosēnos, savukārt Sīļu novērojumu stacijā, Līvānu novadā, reģistrēts mazākais lietus daudzums - 24,2 milimetri.

Sausuma un mitruma rādītājs jūnijā gandrīz visās novērojumu stacijās bija normas robežās, bet piecās vietās - Alūksnē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Līvānu novadā un Rūjienā - valdīja mērens sausums.

Atsevišķās dienās un vietās bija pērkona negaiss un krusa, dažviet manīti arī nelieli viesuļi, kas radīja postījumus. Mēneša sākumā Puzē lietusgāzes izskaloja ceļu, bet Rēzeknes novadā zibens nospēra vairākas mājas pīles. 19.jūnijā Daugavpilī un citviet Latgalē novērotas lietusgāzes un stiprs vējš, kas lauza kokus un bojāja ēkas.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā jūnijā bija 75% - no 69% Rīgā līdz 82% Kolkā. Stiprākās vēja brāzmas reģistrētas 30.jūnija vakarā Liepājas ostā, kur negaisa laikā vējš brāzmās pastiprinājās līdz 23,3 metriem sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas