Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jūrmalas tiesa no apcietinājuma atbrīvo aizdomās par pedofiliju turētu vīrieti

Kamēr policija joprojām turpina meklēt tā dēvēto Imantas pedofilu un viņa meklēšanā ir lūgusi arī iedzīvotāju palīdzību, gluži pretēji notikumi ir risinājušies Jūrmalā, proti, no apcietinājuma atbrīvots aizdomās par pedofiliju turēts vīrietis, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Pagājušā gada oktobra vidū policija aizturēja un pāris dienas vēlāk aizdomās par pedofiliju apcietināja kādu šobrīd 60 gadus vecu vīrieti. Viņš, iespējams, vairāku gadu garumā bija veicis netiklas darbības ar mazām meitenītēm. Vīrietis savu vainu atzīst un pastāv aizdomas, ka viņa dēļ cietušas kopumā trīs meitenītes.

Kamēr policija turpina izmeklēšanu, Jūrmalas tiesa aizdomās turēto vīrieti janvāra sākumā ir atbrīvojusi no apcietinājuma. Par to ir satraukta cietušās meitenītes ģimene, kas uzskata, ka vīrietim bija jāpaliek nošķirtam no pārējās sabiedrības.

Notikumu centrā ir četru cilvēku ģimene no Jūrmalas. Pagājušā gada oktobrī divu mazu meitenīšu vecākiem dzīve sagriezās kājām gaisā. Bērnu mātei radās aizdomas par briesmīgu noziegumu. Viņas tolaik sešus gadus vecā meitiņa ir pedofila upuris. 

"Es sāku pievērst uzmanību tam, ka mana meita aizskāra sevi varbūt ne tādās vietās, kur viņai viņas vecumā būtu vajadzīgs sevi aizskart. Un vienreiz pamanīju, varbūt tā tik ļoti nepievērsu uzmanību, bet nākamajā man jau radās tāda dīvaina sajūta par to, kāpēc tā notiek. Un runājot ar bērnu, nācās secināt, ka bērns ir aiztikts un tas ir viņam iemācīts," stāsta cietušās meitenes māte Laura (vārds mainīts).

Laura bija šokēta un krita histērijā, kad uzzināja, ka iespējamais pāri darītājs ir radinieks. 60 gadus vecajam vīrietim pašam ir sava ģimene, bērni, kā arī mazbērni. Lauras ģimene ar viņu ir vienmēr tikusies svētkos un pavadījusi kopā laiku. Cietušās meitenītes māte stāsta, ka vīrietis nav bijis vardarbīgs. Tieši pretēji. "Viņš ar viltu. Viņš rādīja bērnam multenītes, filmiņas, spēlītes. Intīma rakstura. Un rādīja, ka tas ir normāli. Rādīja to, ka viņa ķermeņa daļām būtu jābūt vienā noteiktā vietā un mudināja bērnu uz to. Viņš ir pat ar viņu gājis vannā un mēģinājis to darīt un bērnam skaidrot, ka tā būtu jābūt, ka tā ir tāda spēle. Viņš spēlē spēli."

Radinieks ir zvanījis un mudinājis atstāt bērnu pie viņa, lai Lauras meitiņa var spēlēties ar vīrieša mazmeitu. Laura stāsta - radiniekam ir ļoti labs kontakts ar bērniem. Viņš ir pacietīgi spēlējies un darbojies ar viņām. Pēc bērna stāstītā, Laura pieļauj, ka vīrietis meitenīti varētu būt izmantojis apmēram trīs gadu garumā. "Cik es zinu, tās vistrakākās darbības ir bijušas aptuveni nedēļas garumā, kad bērnudārzs bija slēgts, mēs viņu vienkārši pieaicinājām palīgā manai radiniecei pieskatīt manu meitu, jo mums bija jāstrādā tieši tas laiks. Un viņai bija veselības problēmas un mēs viņu pieaicinājām palīgā. Un bija viens brīdis, kad viņš bija nu pilnīgi pa dienām viens ar viņu. Un viņš to izmantoja savā labā."

Laura pieprasījusi paskaidrojumus, vīrietis atzinies, un bērna māte atzīšanos fiksējusi audioierakstā. Laura to nodeva policijai, kas 15. oktobrī vīrieti aizturēja un pāris dienas vēlāk apcietināja. Izmeklētāji viņu tur aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgo. Kopumā varētu būt cietušas trīs meitenītes, tostarp arī paša aizdomās turamā mazbērns.

7. janvārī Jūrmalas tiesa lēma, ka nav pamata viņam saglabāt apcietinājumu un aizdomās turamo atbrīvoja. Patlaban viņš dzīvo Rīgā un policija nekādu drošības līdzekli nav noteikusi.

Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnese Biruta Horuna raidījumam nesniedza komentārus par savu lēmumu. Savukārt aizdomās turētā vīrieša advokāte Māra Krasovska stāsta: "Ja viņš nebūtu izlaists ārā, viņš šodien būtu miris. Uz to brīdi, kad Horuna apskatīja visas šīs diagnozes, viņa redzēja, ka tās diagnozes visas atbilst patiesībai, jo tur bija izraksti no slimnīcām, kur viņš ir gulējis. Tur bija ārstu speciālistu komisijas slēdzieni un arī slēdziens, ka viņam nepieciešama ir sirds operācija steidzami."

Kaut arī no tiesas sēdes vīrieti aizveda uz slimnīcu, sirdi viņam tomēr neoperēja. Patlaban viņš uzturas savās mājās. Policijā stāsta, ka aizdomās turamais vīrietis savu vainu izmeklēšanā atzīst. Jau tuvākā mēneša laikā policija kriminālprocesu varētu nodot Jūrmalas pilsētas prokuratūrai, lai iespējamam pedofilam celtu apsūdzību. Notiesāšanas gadījumā bargākais sods, kas draud vīrietim ir pieci gadi cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas