Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kabeļoperatori vēršas KP un NEPLP par LNT un TV3 "negodprātīgo rīcību"

Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija (LEKA) un Latvijas lielākie kabeļoperatori Baltcom, Izzi un Lattelecom ir nolēmuši vērst Konkurences padomes (KP) un NEPLP uzmanību uz faktu, ka, vēl pat nesagaidot uzraugošo institūciju atļauju par apvienošanos, LNT un TV3 jau īsteno saskaņotas darbības sava dominējošā stāvokļa izmantošanai, portālu Diena.lv informēja LEKA valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls.

Viņš norādīja, ka abas raidorganizācijas ir ne tikai atkārtoti atteikušās pārraidīt kabeļtelevīzijas industrijas aicinājumu skatītājiem izteikt savu viedokli par to, vai viņu būtu gatavi maksāt par nacionālās apraides kanāliem kabeļtelevīzijas tīklos, bet arī izsūtījušas vēstules citiem medijiem, kurās draudēts ar tiesu darbiem, ja LEKA aicinājums tiks pārraidīts.

"Šādā apšaubāmā un absolūti nedemokrātiskā veidā aizsargājot savas biznesa intereses, abas raidorganizācijas demonstrē saskaņotu rīcību, un izmanto tirgus ietekmes spēku savā labā. Uzskatām, ka šādi tiek apdraudēta pat Satversmē garantētā vārda un izteiksmes brīvība, kas ir nepieļaujami un tikai skaidri norāda, kāds tirgus diktāts notiks, ja abiem kanāliem ļaus apvienoties," uzskata LEKA valdes priekšsēdētājs.

I.Muuls arī apgalvoja, ka vienlaikus LNT ir sākusi savu kampaņu, kurā maldina skatītājus, apgalvojot, ka kanāliem sākot prasīt samaksu, skatītājiem nekas nemainīsies.

"Tā ir tīrā maldināšana, jo skatītājs ir tas, kurš maksā par televīzijas saturu. Ja līdzšinējie bezmaksas kanāli sāks pieprasīt samaksu par savu saturu, loģiski, ka tas ietekmēs arī skatītāju maciņus," norāda I.Muuls.

Kabeļtelevīzijas industrijas uzņēmumus izbrīna arī LNT izmantotās metodes šajā publiskajā cīņā un manipulācijas ar skaitļiem - lai noskaidrotu iedzīvotāju gatavību maksāt par kanāliem LNT un TV3, LEKA pasūtīja neatkarīgai sociālo pētījumu kompānijai reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju, kas parādīja, ka divas trešdaļas aptaujāto negrasās maksāt par LNT un TV3, ja tie sāks prasīt samaksu. LEKA norāda, ka, savukārt, LNT mājas lapā nesen izveidotajā aptaujā dažu dienu laikā "apbrīnojamā kārtā uzrādās gluži pretēji rezultāti, turklāt nekur netiek tiešsaistē norādīts nedz aktuālais dalībnieku skaits, nedz balsojuma rezultāts".

"Turklāt, paralēli šīm aktivitātēm Lieldienu brīvdienās kabeļoperatoru izveidotajā mājaslapā www.partv.lv no divām kādas raidorganizācijas IP adresēm ir nekorekti saģenerēts liels pozitīvu atbilžu skaits uz jautājumu, vai iedzīvotāji ir gatavi maksāt par līdzšinējiem bezmaksas kanāliem," teica I.Muuls. Par šo situāciju tiks informēta Konkurences padome un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas