Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kalniņa-Lukaševica: Latvijas izredzes nākamajā ES budžetā saņemt lielāku finansējumu pieaug

Aktīvi skaidrojot Latvijas nostāju, pieaug mūsu valsts izredzes nākamajā Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetā saņemt lielāku finansējumu, uzskata Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (ZRP), raksturojot komisijas darbu ziemas sesijā.

Viņa uzsvēra, ka turpmāk sarunu procesā izšķiroša būs visu trīs Baltijas valstu sadarbība, kurai komisija pievērš lielu uzmanību, informēja Saeimas Preses dienestā.

Ziemas sesijā komisijas darbs bija vērsts trīs galvenajos virzienos: sarunas par ES daudzgadu budžetu, diskusija par ES jauno fiskālās disciplīnas līgumu un Baltijas valstu ciešāka sadarbība.

"Šie jautājumi ir cieši savā starpā saistīti. Lai aizstāvētu Latvijas nacionālās intereses nākamajā ES daudzgadu budžetā - panāktu gan lielākus tiešmaksājumus mūsu lauksaimniekiem, gan arī vismaz tāda paša līmeņa kohēzijas finansējumu, esmu daudz diskutējusi par šiem jautājumiem ar citu ES dalībvalstu vēstniekiem šeit Latvijā, kā arī dodoties vizītēs uz Briseli, Berlīni un Kopenhāgenu," sacīja Kalniņa-Lukaševica.

Komisijas priekšsēdētāja atzīmē, ka ES budžeta sarunās, kas, visticamāk, turpināsies līdz 2012.gada beigām, jau vērojami pirmie pozitīvie signāli - daudzas dalībvalstis esot sadzirdējušas Latvijas argumentus un apliecinājušas, ka patiesi izprot mūsu valsts problēmu.

"Piemēram, no Vācijas parlamenta Lauksaimniecības komisijas vadītāja dzirdējām konkrētu apstiprinājumu, ka tiks aizstāvētas Latvijas intereses saņemt lielākus tiešmaksājumus. Tāpat arī citās sarunās esam dzirdējuši atbalstu Latvijas pozīcijai par kohēzijas politiku," par darba vizītēm Briselē un dalībvalstu galvaspilsētās stāstīja Kalniņa-Lukaševica.

"Mūsu izredzes saņemt lielāku finansējumu nākamajā periodā pieaug. Šajā kontekstā ļoti būtiska ir trīs Baltijas valstu sadarbība, jo kopā mēs esam daudz skaļāka un dzirdamāka balss Eiropas Savienībā," norādīja politiķe.

"Latvijas argumentos nozīmīga loma ir līdz šim īstenotajai atbildīgajai fiskālās disciplīnas politikai, mūsu spējai konsolidēt budžetu iepriekšējos krīzes gados. Tas palīdz argumentējot, ka Latvija būtībā ir pelnījusi atbilstošu novērtējumu, saņemot lielāku finansējumu nākamā perioda Eiropas Savienības budžetā. Pavisam nesen Saeimā notika starptautiska konference, kurā piedalījās Lietuvas, Igaunijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji un pārstāvji no Eiropas Parlamenta," pauda Kalniņa-Lukaševica.

Latvijas valdības izvirzītās prioritātes ES daudzgadu budžeta sarunās ir kohēzijas politika un kopējās lauksaimniecības politika. Latvija iestājas par godīgu un konkurenci veicinošu lauksaimniecības tiešo maksājumu noteikšanu ES daudzgadu budžetā. Latvija atbalstīs tādu ES budžetu, kas kohēzijas politikā nodrošinās ekonomisko un sociālo atšķirību izlīdzināšanos dalībvalstu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas