Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Nākamajā Covid-19 vilnī nevakcinētajiem daži pakalpojumi būs grūti pieejami

Nākamajā Covid-19 vilnī Latvijas valdība neplāno vērt ciet ekonomiku, taču nevakcinētajiem valsts iedzīvotājiem daži pakalpojumi būs grūti pieejami, šorīt Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Es neko vairs nevēlos slēgt ciet," izteicās politiķis, skaidrojot, ka nākamajā Covid-19 saslimstības vilnī valdība neplāno vērt ciet ekonomiku un neplāno neklātienes mācības.

Pēc premjera vārdiem, pret Covid-19 vakcinētiem cilvēkiem valdība neplāno nekādus ierobežojumus, bet nevakcinētajiem vairāki pakalpojumi varētu būt grūti pieejami, īpaši iekštelpās, piemēram, sabiedriskā ēdināšana, kultūra un izklaide u.tml.

Ja mums ir svarīgi, lai neaug saslimstība un mirstība no Covid-19, ejam vakcinēties, mudināja premjers un atgādināja, ka Latvijai ir tūkstošiem vakcīnu pret Covid-19 devu, kuras izmantot, lai pasargātu sevi no saslimšanas un nodrošinātu ierastā dzīves ritma pieejamību.

Runājot par pašlaik Saeimā skatāmajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, premjers izteicās, ka tie esot pārprasti, jo ar izmaiņām netikšot noteikta obligāta vakcinācija, bet runa esot par profesionālu pienākumu atsevišķās profesijās neapdraudēt klientus.

Taujāts, vai šādas prasības būtu jānosaka ne vien mediķiem, sociālajiem aprūpētājiem un pedagogiem, bet arī citās valsts iestādēs, kas sniedz pakalpojumus cilvēkiem, Kariņš atbildēja visai izvairīgi, gan piebilstot, ka vislabāk būtu, ja abas puses būtu pasargājušās.

Kariņš pieļāva, ka likumu var uzlabot un Saeima sarunās ar visām iesaistītajām pusēm to arī izdarīšot.

Pēc premjera vārdiem, viņš pilnībā izprotot cilvēku dažāda veida neapmierinātību, taču esot jāsaprot, ka "mēs neesam pretinieki viens otram", bet gan mums jāstājas vienoti pret vīrusu. Tomēr cilvēki vērš savas dusmas pret kādu - pret vīrusu tās grūti vērst, tad nu dusmas nāk pār valdību, atzina politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas