Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ķirsona jaunajā restorānā Rīgā uzņēmējs Krūmiņš ieguldīs miljonu eiro

Sabiedriskās ēdināšanas kompānijas Lido vienīgā akcionāra un valdes priekšsēdētāja Gunāra Ķirsona jaundibinātā uzņēmuma SIA K.E. Projekti pirmajā projektā - restorānā Rīgā - Latvijas miljonāru sarakstos daudzkārt minētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš ieguldīs vienu miljonu eiro (700 000 latu), informēja Ķirsons.

Viņš norādīja, ka K.E.Projektu pirmais projekts būs restorāna izveidošana Rīgā, Stirnu ielā. Jauno ēstuvi plānots atvērt novembrī. Jaunā projekta zīmols varētu būt Ķirsons Food, atklāja Lido valdes priekšsēdētājs.

Kā biznesa portālam Nozare.lv pastāstīja Krūmiņš, projektā iesaistīties viņam piedāvājis Ķirsons pats. "Es padomāju un sapratu, ka Ķirsons līdz šim sevi labi pierādījis kā darboties spējīgs uzņēmējs, un izlēmu investēt," teica Krūmiņš.

Ķirsons pauda gandarījumu, ka Krūmiņš atzinīgi novērtējis viņa ieceri veidot restorānus, kuros cilvēki varētu baudīt kvalitatīvus produktus. Savukārt Krūmiņš skaidroja, ka viņiem ar Ķirsonu ir vienošanās, kas paredz, ka trīs līdz četrus mēnešus pēc restorāna atklāšanas Rīgā Ķirsonam piederošais uzņēmums varēs samaksāt viņam 10-15% no ieguldītajām investīcijām.

Runājot par K.E.Projektu darbības fokusu, Ķirsons uzsvēra, ka uzņēmuma darbība tiks vērsta uz ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu. Viņš pieļāva iespēju, ka ar jauno projektu viņam izdosies piesaistīt arī tūristus. "Ar jauno restorānu plānots pievērsties arī tirgus nišai, ko dēvē par ātrajiem ēdieniem jeb "junk food", ar mērķi piedāvāt produktus, kas gatavoti no svaigas pārtikas, nevis no pusfabrikātiem, kā to varam novērot, piemēram, "McDonald’s"," stāstīja Ķirsons.

Krūmiņš arī atklāja, ka Ķirsona jaunā uzņēmuma plāni neaprobežosies vien ar Rīgu. Proti, bez restorāna izveidošanas Rīgā ir iecerēts izveidot restorānu arī Somijā. Somijas restorāna izveidē Krūmiņš plāno ieguldīt ap diviem miljoniem eiro (1,4 miljoniem latu).

Taču biznesa portālam Nozare.lv vairs neizdevās sazināties ar Ķirsonu, lai noskaidrotu, vai viņš saistībā ar jaundibināto uzņēmumu grasās izveidot restorānu arī Somijā.

Uzņēmums K.E. Projekti dibināts 20.septembrī. Tā vienīgais valdes loceklis ir kompānijas Lido attīstības vadītājs Juris Roganovs. K.E.Projektu pamatkapitāls ir 2000 latu. Uzņēmums pilnībā pieder Ķirsonam.

Ķirsonam pieder arī 50% kapitāldaļu uzņēmumā Zaļā zeme Lido, 50% kapitāldaļu uzņēmumā Daugmales projekti, kā arī 100% kompānijas Lido kapitāldaļu. Kā ziņots, jūlijā Lido no SIA tika pārveidots par akciju sabiedrību.

Jau ziņots, ka pērn Lido izdevies atgriezties pie peļņas gūšanas, liecina Firmas.lv informācija. 2010.gadā Lido strādāja ar 9,615 miljonu latu zaudējumiem, bet 2011.gadā gūta 1,03 miljonu latu peļņa.

Lido apgrozījums pieaudzis par 2,1% - no 17,64 miljoniem latu 2010.gadā līdz 18,01 miljonam latu 2011.gadā.
2011.gada 30.decembrī tika panākta vienošanās ar galveno kreditoru - DNB banku - par paša Lido un arī galvoto saistību restrukturizāciju uz pieciem gadiem ar pagarinājumu līdz 2020.gadam.

Uzņēmuma prioritātes 2012.gadā ir tālāka ražošanas un administrācijas izmaksu kontrole un optimizācija, kā arī tirgus daļas noturēšana un palielināšana augošas konkurences un ekonomikas atlabšanas apstākļos. 2011.gada beigās Lido struktūrā ietilpa centrālais birojs, astoņi restorāni Rīgā, ražošanas bāzes Rīgā, Ķengaraga ielā, kā arī divi kulinārijas veikali Rīgā un Liepājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas