Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kleckins sašutis par valdības ieteikumu pārdalīt sabiedrisko mediju finansējumu par labu TV3 un LNT

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins neredz iespēju pārdalīt sabiedriskā pasūtījuma finansējumu par labu komerckanāliem TV3 un LNT, kā to ieteikusi valdība, lai nepieļautu abu kanālu aiziešanu no bezmaksas paketes virszemes apraidē.

Lai nepieļautu TV3 un LNT aiziešanu no bezmaksas paketes, Finanšu ministrija otrdien norādīja, ka daļu pasūtījuma NEPLP var konkursa kārtībā nodot citiem medijiem, kuru programmas bez maksas ir pieejamas galalietotājam, ja kopējā izmaksu summa pasūtījuma izpildei gadā nepārsniedz 15 procentus no pasūtījuma īstenošanai piešķirtajiem līdzekļiem.

Kleckins vērtēja, ka valdība parādījusi, ka nevēlas risināt situāciju.

"Ir pieņemts lēmums – vajag atbalstīt, taču naudas mums nav. Tā ir pilnīga nevēlēšanās uzņemties atbildību. Tas, kas ir piešķirts sabiedriskajiem medijiem sabiedriskā pasūtījuma izpildei, jau tā ir par maz. Vienīgā iespēja ir atrast naudu budžetā," uzskata Kleckins.

Viņš uzsvēra, ka NEPLP nevar pārdalīt naudu, kuras nav.

"Kā var lemt par to, kā nav? Tā ir vienkārši vārda lietošana, nevis reāla risināšana," komentēja Kleckins, sakot, ka Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio piešķirtais valsts finansējums nākamgad jau tā būs par mazu, lai izpildītu sabiedrisko pasūtījumu.

Padome par valdības ieteikumu lems pēc nedēļas, 7.decembrī.

Jau ziņots, ka par programmas apraidi televīzijām ir jāmaksā zemes televīzijas operatoram Lattelecom apmēram 650 000 latu, kas jāiegūst no vienīgā ieņēmumu avota – maksas par reklāmu. Līdz ar to izveidojusies situācija, ka ekonomisku apsvērumu dēļ radušies riski TV3 un LNT turpmākajai darbībai nacionālās raidorganizācijas statusā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas