Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret deviņām personām saistībā ar Ceļu pārvaldes krimināllietu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai 2011.gada oktobrī uzsāktā kriminālprocesa materiālus ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības deviņas personas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar AS Ceļu pārvalde noslēgtajiem līgumiem un to izpildi, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Kā ziņots, laika posmā no 2009.gada novembra līdz 2011.gada oktobrim četras AS Ceļu pārvalde amatpersonas veikušas pretlikumīgas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, lai šīs akciju sabiedrības noslēgto līgumu izpildes rezultātā gūtu noziedzīgus finanšu līdzekļus.

AS Ceļu pārvalde vajadzībām, izmantojot starpniekuzņēmumus, iepirktās izejvielas tika sadārdzinātas, kā rezultātā no Ceļu pārvaldes izkrāpti finanšu līdzekļi aptuveni 73 000 latu apmērā. Izmantojot vairākus citus uzņēmumus, tai skaitā arī ārzonu uzņēmumus, šie finanšu līdzekļi tika legalizēti. KNAB pieļauj, ka personas, kas bija iesaistītas starpniekuzņēmumos, tajā skaitā arī viena amatpersona, bija arī patiesā labuma guvēji ārzonu uzņēmumos.

Jau rakstīts, ka Ceļu pārvaldes valdes locekle un finanšu direktore Anita Gaile 2010.gada augustā uzņēmuma vārdā noslēgusi līgumu par bituma iegādi Ceļu pārvaldes vajadzībām ar starpnieku uzņēmumu SIA Deutsche Finance Group, nevis tieši no bituma piegādātāja OU Kemtrans Grupp, tādējādi mākslīgi sadārdzinot izejvielu izmaksas un nodarot Ceļu pārvaldei kaitējumu 16 500 latu apmērā.

Līdzīgu shēmu 2011.gada maijā īstenojusi arī AS Ceļu pārvalde administratīvā direktore Laima Karatājeva, kura, pamatojoties uz universālpilnvaru, noslēgusi līgumu par bitumena iegādi uzņēmuma vajadzībām ar SIA Finance Group, nevis tieši no bituma piegādātāja OU Kemtrans Grupp. Šajā gadījumā zaudējumu apmērs sasniedzis 36 340 latus.

Karatājeva 2011.gada maijā, izmantojot universālpilnvaru, noslēgusi vēl divus līdzīgus līgumus par dolomīta šķembu iegādi uzņēmuma vajadzībām no SIA Kliners, nevis tieši no šķembu piegādātāja AB Dolomitas. Tādējādi, mākslīgi sadārdzinot izejvielu izmaksas, amatpersona Ceļu pārvaldei radījusi kaitējumu 21 800 latu apjomā.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas