Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB vērtēs situāciju par Pūces sievas kandidatūru SIF vadītāja amatam

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērtēs situāciju par biedrības Ascendum vadītājas un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (A/P) sievas Zaigas Pūces kandidatūru Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatam.

KNAB ir pievērsis uzmanību minētajai situācijai un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei izvērtēs šo publiski izskanējušo informāciju, aģentūrai LETA apliecināja birojā.

Jau ziņots, ka konkursā uz SIF sekretariāta direktora amatu uzvarējusi biedrības Ascendum vadītāja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra dzīvesbiedre Zaiga Pūce. Viņa ieguvusi visaugstāko vērtējumu visās trīs konkursa kārtās, kā arī guvusi vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu. Viņas kandidatūra vēl tiks virzīta apstiprināšanai SIF padomē.

30.augustā par Sabiedrības integrācijas fonda padomes priekšsēdētāju tika iecelts kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA). Kopā ar viņu Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojās četri ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Ministru prezidenta pārstāvis Sabiedrības integrācijas fonda padomē ir Imants Parādnieks. 

Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojas arī biedrības Veselības un sociālais serviss Artemīda valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle, biedrības Eiropas Latviešu apvienība pārstāvis Latvijā Rinalds Gulbis, biedrības Kim? izpilddirektore Laima Ruduša, biedrības Kurzemes NVO atbalsta centrs valdes priekšsēdētāja Inese Siliņa un biedrības Izglītības iniciatīvu centrs direktore Daiga Zaķe.

Vēlāk tapa zināms, ka ministrs Pūce vairs šajā padomē nestrādā. Viņš Latvijas radio interešu konfliktu noliedzis, jo savā vietā padomē pilnvarojis strādāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru Edvīnu Balševicu.

Viens no KNAB uzdevumiem ir kontrolēt interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, kā arī normatīvajos aktos valsts amatpersonām noteikto aizliegumu un papildu ierobežojumu ievērošanu.

Top komentāri

hmmm
h
Sākisim ar galveno - itnekād tā saucamā integrācija nenotiek. Labi vai slikti tas ir cits jautājums. Šeit vienkārši konstatējam faktu - dzīvojam divkopienu sabiedrībā. Secinājums - fonds jālikvidē. SIF ir vienkārši viena no politiķu barotnēm, kur bezjēdzīgu bet labskanīgu projektu piesegā var algot savus cilvēkus, notrallinot šīs te pašas divkopienu sabiedrības samaksātos nodokļus.
ta nu gan
t
1) Kas ir Sabiedrības integrācijas fonds un ko labu tas sabiedrībai dara? Tā konkrēti nevis apgūst nodokļu maksātāju naudu? 2) Kas ir Ascendum un kur tas novirza savākto naudu? Vai nav tā, ka partijas savu kasi laiž tā moderni- caur labdarības fondiem?
hmmm
h
Iestājas nakts, pilsēta aizmieg, pamostas mafija un pūces..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas