Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koalīcija vienojusies Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt Kazāku

Koalīcijas partijas vienojušās Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt centrālās bankas padomes locekļa Mārtiņa Kazāka kandidatūru, otrdien žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes pavēstīja politiķi.

Kā informēja Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts, ir savākti nepieciešamie desmit deputātu paraksti Kazāka kandidatūras izvirzīšanai un balsojums gaidāms 12.decembra Saeimas sēdē.

Kā ziņots, koalīcijas partijām vienošanās panākšana par vienu kandidātu prasīja vairākas nedēļas. Vēl pirms tam deputāti tikās ar vairākiem potenciālajiem kandidātiem.

Šī augstā amata kandidātu vidū bija arī Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka, Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas jau pēc nepilnām trim nedēļām - 21.decembrī.

Top komentāri

VVZ
V
Tur nekādi kritēriji nav vajadzīgi, jo bankai ir dekoratīvas funkcijas- reizi gadā jāpasūta Vācija izkalt kādu monētu un tas arī viss! Labi jāizskatās un jāprot kult tukši salmi. Purkšķināt beņķī, ar vajadzīgajiem ļaudīm aizbraukt uz copi Krievijas austrumos (kur iebraukšana ir ar speciālām atļaujām), saņemt gadā 110 štukas un parazitēt. To spēj katrs, tāpēc beņķis tiks tam, kurš tuvāks partijām (bandām). Šajā gadījumā kritēriji ir izpildīti- liet džeks prot, makšķerējis ar Rimševicu ir. Ko gan vairāk var gribēt? P.S. Valsts ir sapuvusi.
Jurists
J
Kādi ir galvenie kritēriji šādai izvēlei? Ar ko Kazāks ir labāks par Cērpu ? Vai Kazāks spēs labāk vadīt banku un dot LV tautsaimniecībai izaugsmi? Jeb tās ir tikai koalīcijas partneru spēles?
biedrība ''Par tiesiskumu'"
b
Mums ar tāds jautājums koalīcijai: Ko M.Kazāks līdz šim nozīmīgu un labu paveicis LV valsts un tautas labā, ka izvēle krīt tieši uz viņu???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas