Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Konceptuāli atbalsta lielākus sodus elektroskrejriteņu vadītājiem

Saeimas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisija otrdien konceptuāli atbalstīja iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) priekšlikumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz lielākus sodus elektroskrejriteņu vadītājiem.

Patlaban likums paredz, ka par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu vai elektroskrejriteņu vadītājiem, var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam no desmit līdz 30 eiro. Apakškomisija atbalstīja Kučinska virzīto grozījumu par soda palielināšanu līdz 70 eiro.

Patlaban likums par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, vai par nepakļaušanos satiksmes regulētāja signālam, vai par braukšanu virzienā, kas ir aizliegts ar satiksmes regulētāja signālu, piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 15 eiro apmērā.

Apakškomisijas atbalstītais Kučinska priekšlikums paredz, ka par šādu pārkāpumu varēs piemērot naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam no 15 līdz 70 eiro.

Patlaban likums par drošas distances vai intervāla neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam no desmit līdz 30 eiro. Deputātu atbalstītais ministra priekšlikums paredz šo sodu palielināt līdz 70 eiro.

Iekšlietu ministrijas pārstāvis Ronalds Petrovskis norādīja, ka, pirms diviem gadiem ieviešot elektroskrejriteņu vadīšanas atbildības regulējumu, tika iets vienkāršākais ceļš un šī transtportlīdzekļu vadītāju atbildība pielīdzināta velosipēdistu atbildībai.

Diemžēl statiska pa šiem diviem gadiem ir ar "progresējošu līkni uz augšu", proti, ir augsts pārkāpumu un satiksmes negadījumos cietušo skaits, norādīja Petrovskis.

Pamatā iekšlietu resora virzītie priekšlikumi orientēti attiecībā uz elektroskrejriteņu vadītājiem, taču ar stingrāku atbildību var nākties rēķināties arī velosipēdistiem, norādīja Petrovskis un atgādināja, ka mūsdienās ar elektrovelosipēdiem var attīstīt diezgan lielu ātrumu.

Par grozījumiem atbildīgā gan ir Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas