Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Konkurē par vakanci

Par to, ka Covid-19 krīzes rezultātā daudzi no Latvijas strādājošajiem palikuši bez darba vai domā par tā maiņu, liecina pieaugusī cilvēku interese par darba vakancēm. Interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia apkopotie dati rāda, ka vidējais pieteikumu skaits uz vienu vakanci portālā Cv.lv maijā turpinājis palielināties un kļuvis par 36% lielāks nekā gada sākumā. Šobrīd viens darba piedāvājums vidēji saņem 19 pieteikumu no darba meklētājiem, savukārt pirms ārkārtas stāvokļa to bija 14.

Vislielākā kandidātu interese vērojama mediju, sabiedrisko attiecību un personālvadības kategoriju vakancēs, kur darba devēji vidēji saņem gandrīz 40 pieteikumu uz vienu vakanci, stāsta CV-Online Latvia mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Vidēji virs 30 pieteikumiem saņem arī viena vakance tādās amatu kategorijās kā administratīvais darbs un asistēšana, tirdzniecība, iepirkumi un piegāde, transports un loģistika, pārdošana.

Tāpat darba meklētāji aktīvi piesakās darbam vadības, mārketinga un reklāmas, pakalpojumu, finanšu un grāmatvedības, mežsaimniecības un kokapstrādes jomā – te pieteikumu skaits uz vienu vakanci pārsniedz 20.

''Straujāks pieteikumu skaita pieaugums, iespējams, šobrīd atspoguļo tās jomas un kategorijas, kur bijušas lielākas pārmaiņas,'' teic Roziņa un raksturo – darba devējiem nācies samazināt personālu, pārskatīt darba nosacījumus, atalgojumu, darba slodzi u.tml. ''Darba meklētājiem pieaugošais pieteikumu skaits nozīmē lielāku konkurenci uz izsludināto vakanci, savukārt darba devējiem, kuri meklē papildspēkus, šis varētu būt labvēlīgs periods, lai stiprinātu savu komandu ar talantiem, kurus iepriekš bija grūtāk piesaistīt,'' Roziņa norāda. 

Salīdzinot situāciju maijā un pirms ārkārtas stāvokļa, pieteikumu skaits strauji audzis lielākajā daļā amata kategoriju, liecina CV-Online Latvia statistika.

Vislielākais kandidātu intereses pieaugums novērojams vakancēm enerģētikas (+226%), drošības, glābšanas dienestu un aizsardzības (+140%), kā arī pakalpojumu nozarē (+92%).

Pieteikumu skaits būtiski, par vairāk nekā 80%, audzis arī tirdzniecības un pārdošanas nozarē, kur tradicionāli vakanču ir daudz. Bet IT jomā, kas šobrīd izceļas ar lielāko publicēto darba sludinājumu skaitu un tiek uzskatīta par vienu no izaicinošākajām darba devējām, vidējais pieteikumu skaits uz vienu vakanci audzis par 14%.

Jāpiebilst, ka maijā, salīdzinot ar aprīli, par gandrīz 20% vairāk ir arī Cv.lv publicēto darba sludinājumu. To, ka darba tirgus nav apstājies, uzsver arī Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA). Tās reģistrēto vakanču skaits visstraujāk krities aprīlī, bet tagad atkal palielinās. Aprīlī darba devēji NVA bija reģistrējuši 4,5 tūkstošus vakanču, bet no 1. līdz 29. maijam – 5,8 tūkstošus. Šobrīd darba meklētājiem kopumā ir pieejama 17 371 aktuālā vakance.

 

Top komentāri

Darba ņēmējs
D
Latvija pārvēršas par vergu valsti jo nekur izņemot dažas draugu siltas vietas, nemaksā bet konkurence lielāka nekā uk. Es domāju ka sociālais sprādziens būs, neskatoties uz latviešu velmi vergot, jo vergturi Latvijā nevērtē un ne par ko netur darba ņēmēju. Genocīds kāds pat rietumos nav redzēts pastāv te un reāli.
nujaka
n
nemainīsies gan, latvieši ir paklausīgi un ērti, pieticīgi un bez kaprīzēm un to var novērot visur, gan veikalos, kur darbinieki stràdà garas stundas par cilvēka necilvēcīgu samaksu, gan korporàcijàs, kur ir normàli būt pieejamam brīvdienàs un nakts stundàs, jo samaksa lielàka, vari atļauties jau īrēt nevis gultas vietu, bet jau labàku dzīvokli ar draugiem un valdība, tur gan samaksa nav tik liela kà liekēžu eiropas savienības ierēdniecībā, bet pieklàjīga, lai varētu pakļauties un klanīties oligarhiem un likumu ražotàjiem....viss ar mums kàrtībà, esam vergi un vergus audzinam pavērojot izglītības sistēmu nekas arī nemainīsies...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas