Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kozlovskis nav informēts par kadru maiņām DP, taču paļaujas uz Mežvietu

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) šobrīd nav informēts, ka Drošības policijā (DP) plānota augsti stāvošu amatpersonu rotācija, taču viņš šajā jautājumā paļaujas uz iestādes vadītāju Normundu Mežvietu.

Ministrs norādīja, ka personāla politika ir katra attiecīgā iekšlietu dienesta kompetence. Ja DP izmaiņas ir plānotas, tad galvenais, lai tās būtu vērstas uz DP darba efektivitātes uzlabošanu. Ministrs arī pilnībā paļaujas uz Mežvietu, kurš līdz šim parādījis sevi no labās puses.

"Tā ir dienesta vadītāja kompetence. Skaidrs, ka mēs tiksimies un pārrunāsim, taču tas būtu jākomentē DP vadībai, jo man nav jākomentē nodaļas darbinieku rotācija. Ja viņš iecerējis kādas vērienīgas rotācijas, tad jābūt skaidrojumam. Šobrīd mēs ar Mežvieta kungu neesam pārrunājuši šādas rotācijas. Ja tādas rotācijas būs, tad iespēju robežās jābūt skaidrojumam, jo DP ir valsts drošības iestāde un tās darbinieki nav iznesami uz paplātes," uzsvēra Kozlovskis.

Tikmēr DP aģentūrai LETA kategoriski atturējās komentēt iespējamās amatpersonu rotācijas.

Pagājušajā piektdienā laikraksts Diena, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēstīja, ka, iespējams, līdz gada nogalei tiks nomainīti gan DP priekšnieka vietnieki, gan atsevišķi DP struktūrvienību vadītāji un vairāki darbinieki.

Pērn rudenī DP priekšnieka amatā ieceltais Normunds Mežviets esot sācis veidot sev uzticamu darbinieku loku, tostarp no DP Pretterorisma centra, kura faktiskais vadītājs viņš bijis. Kā viens no ticamākajiem kandidātiem uz paaugstinājumu, ja Mežvieta ieceres netikšot nobremzētas, tiekot minēts Mareks S. - Mežvieta kolēģis ar jurista izglītību no DP Pretterorisma centra. Viņš varētu ieņemt DP priekšnieka vietnieka amatu Jura Leitieša vietā, kurš plānojot doties pensijā. Karjeras izaugsme tiekot prognozēta arī citai Mežvieta bijušajai kolēģei no DP Pretterorisma centra Renātei R., kura atbild par drošības jautājumiem prezidentūras pasākumos.

Tiekot spriests arī par otra DP priekšnieka vietnieka Inta Ulmaņa iespējamu rotāciju, jo viņam ar Mežvietu esot nesaskaņas, taču tā esot mazāk ticama, jo Ulmanis tiekot pieskaitīts pie valdošajai partijai Vienotība svarīgiem cilvēkiem.

DP Iekšējās drošības nodaļai, kas nepieciešamības gadījumā veic izmeklēšanu par iespējamiem iestādes darbinieku nodarījumiem, esot pieprasīta informācija par darbiniekiem, pret kuriem veiktas pārbaudes, un tiem, pret kuriem bijušas ierosinātas disciplinārlietas. Tiekot prognozēts, ka šie darbinieki, visticamāk, varētu nonākt aizrotējamo vai atlaižamo sarakstā. Pārbaudīts tiekot viens no DP biroju priekšniekiem un citi darbinieki. Visi šie darbinieki esot saistīti ar saimnieciski un politiski svarīgu objektu uzraudzību, atbildot gan par valsts noslēpuma sargāšanu, gan organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanu.

Izmaiņas DP varot "tikt paslēptas" aiz plašākas rotācijas iekšlietu sistēmas ietvaros, piemēram, vairāki DP darbinieki varētu aiziet strādāt uz iekšlietu ministra pārraudzībā izveidoto Iekšējās drošības biroju, kas darbu sāks novembrī. Tiekot pieļauts, ka viņu vietā uz DP pāries atsevišķi Satversmes aizsardzības biroja darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas